Politika

‘Protiv Vlahušića glasalo je 68 posto birača!’

'Protiv Vlahušića glasalo je 68 posto birača!'

-U funkciji podpredsjednice stranke mogu izraziti nemalo zadovoljstvo. Rečeno bez kompleksa – pobjednici smo ovih izbora! Prezadovoljni smo. U županiji smo ostvarili odlične rezultate, župan je pobijedio u prvom krugu,

a pobijedili smo i u većini općina. Uvjerena sam i u pobjedu na Mljetu, gdje dosad nismo bili na vlasti – istaknula je na današnjoj konferenciji Dubravka Šuica, te prepustila riječ Teu Andriću.

Zahvaljujem se svim biračima što su izašli na izbore, bez obzira za koga su glasali, jer su se odazvali na izbore, slika treba biti što vjerodostojnija. Zahvaljujem se i svim biračima koji su izašli i izabrali nas i našu listu.

-Istaknuo bih još kako nakon četiri godine mandata AndraVlahušića, protiv njega je glasalo ukupno 68 posto birača. To je znak da se žele promjene. Nadam se da će birači koji nisu podržali Vlahušića glasati za mene i moje zamjenike. Još nešto, mi smo za kampanju imali mjesec i pol dana, malo više, dok je Andro Vlahušić imao četiri godine. Ističem još i kako je Andro Vlahušić imao više financijskih sredstava u kampanji, jer je koristio novac iz gradskog proračuna – naglasio je Andrić.

Na novinarsko pitanje što je s 44 posto glasova koji su ipak dati kandidatima s nepravomoćnim presudama, Andrić je istaknuo kako nije dosad htio pričati o tome, jer ne želi 'skupljati poene na račun nečije presude', no naglasio je kako mu se ne bi palo na pamet kandidirati da je u toj situaciji.

Na kraju je riječ preuzela ponovo Šica, koja je istaknula kako je politička scena u gradu iznimno heterogena i specifična, te kako su se mnogi uključili u politiku jer su zabrinuti za budućnost Dubrovnika. Dodala je još i kako je opravdana situacija gdje ljudi žele ući u Gradsko vijeće, kkao bi iznijeli svoje stavove.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist