AktualnoUrednički izbor

PROSVJED U SOLINSKOJ Stanari: ‘Dosta nam je mazanja očiju, ne namjeravamo odustati!’

PROSVJED U SOLINSKOJ Stanari: 'Dosta nam je mazanja očiju, ne namjeravamo odustati!'

Dosta nam je pokušaja mazanja očiju – poručila je u utorak Victoria Ogresta ispred stanara Solinske ulice gdje se održao miran prosvjed građana. Prisutni su, naime prosvjedovali zbog radova koje izvodi investitor Dubrovnik Rivijera, a čijom nepažnjom je, tvrde, oštećena njihova imovina, narušena svakodnevica i zdravlje. Odgovornost zahtjevaju od Rivijere, ali i samog Grada Dubrovnika ‘za izdavanje i produljenje nelegalnih dozvola’ spomenutoj tvrtki.

Iako na nepravilnosti ukazuju još travnja 2020., ističe Ogresta, nevjerojatan je tretman šutnje kojeg su od obje strane trpili mjesecima. Zanimljivo, priča, Grad Dubrovnik odlučio se o svemu službeno oglasiti tek jučer i to s nizom, kako tumači, netočnih tvrdnji. Među njima je i ona gradonačelnika Mata Frankovića da se sastao s njihovom predstavnicom stanara. Naime, to je bilo s ‘predstavnicom’ tek jedne kuće prije koji mjesec, a u Solinskoj živi 30-ak obitelji. Do sastanka s ostalima, unatoč nastojanju, uvjerava nas Ogresta, nije došlo, a tome u prilog idu i telefonski pozivi te e-mail upućen Gradskoj upravi, a čiji odgovor je glasio kako Franković za njih nema vremena.

U svom priopćenju Grad je naveo i da je poduzeto dovoljno pravnih mjera kako bi se zaštitio interes tamošnjih stanovnika, no ni to, ističe, nije točno. Štoviše, Grad je odbacio prijedlog stanara o ništavnosti dozvole i nakon što je investitor pozvan na odgovornost zbog bušenja četiri metara dugih sidara u zid susjedne kuće. S druge strane svoju parcelu, govori Ogresta, Grad nije propustio sačuvati pa je zbog istog bušenja sidara, no ovog puta u samu ulicu, dakle vlasništvo Grada Dubrovnika, Rivijera sankcionirana.

Također, interesira podatak kako je upravo u ovaj ponedjeljak, pred sam prosvjed, na početak Solinske ulice postavljen znak zabrane kretanja kamionima nosivosti iznad tri i pol tone. Pročita li se, iznosi Victoria Ogresta, ta odluka Grada malo pozornije, jasno se može iščitati kako je ona podložna promjenama što i piše u točkama 3., 4. i 5. Takvi potezi, kaže, puko su ušminkavanje situacije s kojom se bore već gotovo pola godine. Gdje je Grad bio, pita se, kada su pokraj njihovih kuća kao na traci prolazili kamioni pretrpani građevinskim materijalom. Samo na tom primjeru mogli su ispisati, komentira, tisuće kazni kojima se inače u medijima hvale.

– Nećemo odustati. Ne namjeravamo stati dok god pravda ne bude zadovoljena – zaključila je Ogresta za DuList.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist