Aktualno

Prosvjed protiv krupnog kapitala

Prosvjed protiv krupnog kapitala

Facebook grupa „Dubrovnik 15/10“ poziva na prosvjed solidarnosti i podrške svjetskom pokretu 15.O  u subotu, 15. listopada, od 18 do 21 sati na Stradunu.

Kako stoji u opisu najave događaja, na inicijativu španjolskoga pokreta „Real Democracia“ diljem svijeta se 15. listopada organiziraju prosvjedi, koji su u Hrvatskoj najavljeni u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Dubrovniku.

Opći cilj ovih demonstracija jest prosvjed protiv trenutnog ekonomsko-političkog sustava u svijetu koji je podređen krupnom kapitalu, a koji u potpunosti zanemaruje potrebe društva i pojedinca u njemu.

“Pod pritiskom financijske moći i naši političari rade za dobrobit nekolicine, bez obzira na štetne posljedice koje njihove odluke imaju za šire društvo, život pojedinaca i budućnost okoliša. U takvom društvu profit manjine važniji je od potreba društva u cjelini. Demokracija koju danas propagiraju političari poprimila je oblike ekonomske demokracije, koja je u potpunoj suprotnosti s građanskom demokracijom. Sprega političkih elita s financijskom elitom globalni je problem koji se osjeća i u Hrvatskoj, pogotovo u ovo predizborno vrijeme.”, ističe se u pozivu na subotnji prosvjed.

Prosvjed se organizira u znak solidarnosti i podrške svjetskom pokretu "15.O" te pokretima i akcijama koje u ovom trenutku diljem svijeta ustaju u borbu za bolji svijet i direktnu demokraciju.

Pročitajte još

CAVTATSKI UČENICI U KUĆI BUKOVAC Izrađivali uskršnje čestitke

Dulist

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija