Grad

I U GIMNAZIJI PROSVJED PROFESORA ‘Imamo puno veći društveni kapital no što vlast misli’

I U GIMNAZIJI PROSVJED PROFESORA 'Imamo puno veći društveni kapital no što vlast misli'

Posvjednom skupu Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske ovog su se četvrtka pridružili i članovi ovog sindikata u Gimnaziji Dubrovnik. 

Kako navode, prosvjedni skup održali su tijekom prvog sata u zbornici, zajedno s kolegama iz čitave Hrvatske, kako bi ukazali na neprihvatljiv odnos vlasti prema nastavnicima, učiteljima i obrazovanju u cjelini.

-Neposredan povod prosvjedu je mlaka reakcije Ministarstva znanosti i obrazovanja na ovotjedni slučaj nasilja u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, kada je učenik na satu fizički nasrnuo na profesora. Izostanak primjerene reakcije je nastavak iste obrazovne politike koja ukida opće-obrazovne predmete u strukovnim školama, a profesorima poručuje da se prekvalificiraju, kao da se srednjoškolskim profesorom postaje putem dvomjesečnog dopisnog tečaja. Nastavak je to iste politike koja visokoobrazovane kadrove u školstvu već 25 godina drži na prosječnoj plaći. Profesori su ovaj put samo prosvjedovali. Ali, kao što su to pokazali podrškom Cjelovitoj kurikularnoj reformi, profesori imaju daleko veći društveni kapital no što vlast misli. I neće se libiti upotrijebiti ga – napisao je Igor Miošić, povjerenik NSZSSH Gimnazije Dubrovnik.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist