Crna kronika

Prošlog vikenda čak pet slučajeva nezakonitog ulaska u RH!

Prošlog vikenda čak pet slučajeva nezakonitog ulaska u RH!

Tijekom posljednjeg vikenda šest je osoba u pet odvojenih slučajeva spriječeno u pokušaju nezakonitog ulaska u RH.

U prvom se slučaju radi o dvoje albanskih državljana koji su u osobnom vozilu albanskih nacionalnih oznaka zatečeni na MCGP Zaton Doli kada je graničnom kontrolom utvrđeno da u svojim putnim ispravama nemaju ulazne štambilje RH. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su državnu granicu između CG i RH prešli nezakonito, nakon čega su se ukrcali u vozilo kojim su pristupili graničnoj kontroli, a kojim je upravljao također albanskih državljanin koji je zakonito ušao u RH preko MCGP Karasovići. Zbog pomaganja u nezakonitom prelasku granice on je uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku dok je drugoj dvojici zbog nezakonitog prelaska granice određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH.

U drugom se slučaju radi o albanskom državljaninu koji se prilikom ulazne granične kontrole na MCGP Gornji Brgat poslužio krivotvorenom putnom ispravom. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave on je, uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U trećem se slučaju radi također o albanskom državljaninu koji je državnu granicu između BiH i RH prešao nezakonito, pješice u blizini GP Prud, nakon čega je zatečen na autobusnoj stanici u Mekoviću. Određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je BiH najavljena njegova readmisija

Nadalje, evidentiran je i slučaj nezakonitog prelaska državljanina Albanije koji je tijekom ulazne granične kontrole na MCGP Karasovići policijskim službenicima na uvid dao tuđu putnu ispravu. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba osobne isprave on je, uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

U posljednjem se slučaju radi o državljaninu Alžira koji je bez putnih isprava zatečen na MCGP Klek. Određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je Crnoj Gori najavljena njegova readmisija.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist