Natrag
22.4.2019 12:25

facebook

twitter

google

rss

dulist

Prošlo je godinu dana od Franjinog pontifikata

13.3.2014 @ 10:05 Dulist Aktualno

Podijelite:

Točno godinu dana je prošlo otkako je izabran papa Franjo. Kada se pojavio na balkonu Petrove bazilike i okupljeno mnoštvo pozdravio riječima “dobra večer”, dao je naslutiti da će njegov pontifikat biti drugačiji od prijašnjih.

Promijenio je javnu sliku papinstva, piše index.hr. Njegov je prethodnik u mirovinu otišao mercedesom, on je došao renaultom iz ’84.
Umjesto da uđe u raskošnu Apostolsku palaču, ostao je u mnogo skromnijem Domu sv. Marte, vatikanskom hotelu u koji je uselio sa svim kardinalima prije konklava. Na grudima mu je ostao obični željezni umjesto zlatnog pektoralnog križa.

Časopis Time ga je proglasio osobom godine, kultni glazbeni Rolling Stone stavio ga je na naslovnicu, a čak ga je i modni Esquire proglasio najbolje odjevenim muškarcem godine, iako je uvijek isto odjeven.

Iako je naslijedio Crkvu u teškim vremenima, kada je potresaju pedofilski slučajevi i kada je vatikanska birokracija optužena za korupciju, papa Franjo osvojio je srca brojnih vjernika zbog svoje skromnosti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana