Aktualno

‘Prošli smo trnovit put, ali uspjeli smo’

'Prošli smo trnovit put, ali uspjeli smo'

Povodom Dana neovisnosti župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije.

"Cijenjeni stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije,

Prošle su dvadeset dvije godina od 8. listopada 1991., povijesnog dana za našu Domovinu kada je Hrvatski sabor donio Odluku o raskidu državnopravnih odnosa s ostalim jugoslavenskim republikama i pokrajinama. U tim teškim vremenima obrambenog Domovinskog rata, Hrvatska je stekla i izborila svoju neovisnost prinoseći ogromne žrtve. Sjećanje na to razdoblje i na sve poginule u Domovinskom ratu, obvezuje nas na odgovornost i razvoj temeljen na sigurnosti i miru.

Prošli smo trnovit put, ali uspjeli smo svi skupa izgraditi neovisnu i stabilnu Hrvatsku poštujući vrijednosti demokracije, vladavine prava, socijalne obzirnosti i sigurne budućnosti za svakog građanina. Također, postali smo punopravna članica Europske unije u kojoj uz sudjelovanje kao aktivni sudionici u međunarodnoj politici moramo nastaviti uspješno štititi i promicati svoje nacionalne interese.

S uvjerenjem da ćemo i dalje zajedno raditi na dobrobit naše županije i Domovine, svim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije srdačno čestitam Dan neovisnosti!
S poštovanjem,
ŽUPAN
Nikola Dobroslavić"
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist