Zanimljivosti

Proslavljena Festa sv. Vlaha u New Yorku uz glazbu i specijalitete

Dubrovčani u New Yorku svečano su proslavili festu sv. Vlaha protekle subote u prostorijama restorana Dubrovnik u vlasništvu Željka Tomića. Festanjuli su ove godine Matija Žarak, upravitelj restorana Dubrovnik, i Vukan Stanišić iz dua Vukan i Srđan. Potpredsjednica Kluba Dubrovnik Noris Boccanfuso obratila se kratkim govorom i čestitala 79. godišnicu Kluba Dubrovnik, nakon čega je vođenje programa preuzeo Nino Gjivoje. U glazbenom dijelu programa nastupili su duo Vukan i Srđan, grupa Dalmati, folklorna grupa Hrvatska Ruža, mlada hrvatsko-američka jazz pjevačica Thana Alexa i hrvatsko-američka pjevačica i umjetnica Tommi Mischell. Večeru je blagoslovio fra Vedran Kirinčić iz župe Most Precious Blood u New Yorku.  Restoran Dubrovnik je pripremio dubrovačke specijalitete – hobotnica na salatu, lignje na gradele, crni rižot, ribu i teletinu, te na kraju rozatu i palačinke.
Iduće godine Klub Dubrovnik slavi 80. godina i u toku je priprema velike zabave koja će se održati na Manhattanu početkom 2021. godine. Utemeljen 1941. godine, kroz to je razdoblje klub na razne načine pomagao iseljenicima iz grada, prvenstveno pomorcima, u snalaženju s papirima i dokumentima za useljenje u USA, a kasnije novčanom pomoći potrebitima u Gradu, što je dan danas primarna funkcija kluba, pored odavanja časti našemuPparcu, sv. Vlahu.

Pročitajte još

PEPELNICA ILI ČISTA SRIJEDA Počinje korizmeno razdoblje

Dulist

MASLINA 2020. Danjel Sabadin šampion, a nagrađena i Zrinka Cvitešić

Dulist

DULIST PRVI DONOSI Obnovljena crkva sv. Mihajla otvara se 17. ožujka

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija