Natrag
17.2.2019 04:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Proslava sv. Petra i Pavla

28.6.2013 @ 18:36 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Župa sv. Petra i Pavla u Trpnju u subotu, 29. lipnja proslavlja svoje nebeske zaštitnike.

Središnje euharistijsko slavlje u 19 sati predvodit će mr. don Mile Vidić, predavač na Katehetskom institutu u Mostaru i kapelan u mostarskoj katedralnoj župi.
Svaku večer tijekom trodnevne priprave župnik don Stipe Zadro predvodi u 19 sati misu s propovijedi u crkvi, a prije mise moli se molitva u čast sv. Petra.

Blagdan sv. Petra svečano se slavi u Čari na Korčuli. Glavno misno slavlje u subotu, 29. lipnja u 19 sati predvodi župnik don Ante Burić. 

U župi sv. Petra i Pavla u Zaton-Dolima središnje euharistijsko slavlje na blagdan zaštitnika župe 29. lipnja u 10.30 sati predvodit će generalni vikar Dubrovačke biskupije mons. dr. Petar Palić u suslavlju s mjesnim župnikom don Jozom Sebeževićem i svećenicima Stonskog dekanata.  Tijekom mise bit će izvanredno podijeljen sakrament potvrde, a nakon mise slijedi procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana