Aktualno

PROSLAVA DANA POLICIJE ‘Mjerilo našeg rada je sigurnost građana’

PROSLAVA DANA POLICIJE 'Mjerilo našeg rada je sigurnost građana'

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine svečano obilježava Dan policije i blagdan zaštitnika policajaca Sv. Mihovila. Ovog utorka, položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred Središnjeg križa na gradskom groblju Boninovo te kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

-Na kraju smo jedne uspješne turističke sezone, a mjerilo našeg rada je sigurnost građana i svih posjetitelja naše županije. S tog aspekta možemo biti iznimno zadovoljni. Nisu se dogodili događaji koji bi uzenemirili javnost. Što se tiče samih pokazatelja, broj prekršaja protiv javnog reda i mira te broj kaznenih djela je u stalnom padu. Naravno, sve ovo je  novi izazov da stanje sigurnosti održimo na zavidnoj razini. Znamo da županiju posjećuje sve više ljudi, a kadra je ipak nešto manje. No, imali smo izniman rezultat kod mladih budućih policijskih službenika. Konkretno, 98 policijskih službenika iz naše županije počelo je raditi 1. kolovoza. Isti, ako ne i bolji rezultat očekujemo i ove godine – poručio je načelnik PU dubrovačko neretvanske Ivan Pavličević.

Zbog iznimnih rezultata rada i zalaganja načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević javno je pohvalio 23 policijska i državna službenika. Oni su: Ivanka Savinović, Amela Medved, Tanja Bačelić, Sanja Belemečić i Davor Barbarić iz Službe pravnih, financijskih i tehničkih poslova; Marijana Bokun, Stijepo Kljunak i Mario Greget iz Policijske postaje Dubrovnik; Leana Bianki, Ana Vukas, Zdenka Mišeta i Nada Peškura iz Policijske postaje Ston; Luka Šanje, Andrija Puljašević, Ivan Janjić i Milan Valentić iz Postaje prometne policije Dubrovnik; Ante Tadić iz Policijske postaje Metković; Marko Simat, Nikolina Komazina, Mario Lovro i Pavao Kežić iz Postaje granične policijske Metković; Drinko Marević iz Policijske postaje Ploče i Nemanja Trojković iz Policijske postaje Lastovo. Nakon polaganja vijenaca upriličen je i domjenak u restoranu Magellan.

Dodajmo i kako će se svečano misno slavlje održati u nedjelju, 29. rujna, na sam blagdan sv. Mihajla, u crkvi sv. Mihajla u Lapadu, s početkom u 10 sati.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist