Kultura

‘PROROČICA’ SLAVKE JURIĆ ‘Objaviti zbirku pjesama je nešto najintimnije’

'PROROČICA' SLAVKE JURIĆ 'Objaviti zbirku pjesama je nešto najintimnije'

U toj zbirci sam okupila pjesme, napravila sam jednu selekciju onih koje sam pisala sve ove godine i nisam ih dosad objavljivala već neka druga djela za djecu, kao i kratke priče – rekla je autorica Slavka Jurić na predstavljanju svoje prve zbirke pjesama pod nazivom ‘Proročica’ u ponedjeljak u Saloči od zrcala.

Uz autoricu zbirku pjesama predstavljali su urednica Mariela Marković, dok je stihove čitala Tatjana Martić, a uvodno glazbeno djelo uz Jurić na klaviru je izvela Nena Čorak.

Jurić pjesme iz zbirke objavljuje po prvi put, a odabir nije bio lagan.

– Uglavnom je tematika glazba jer sam po struci glazbenica. Ima i ljubavnih, ima ih više i šaljivih pa je sve pomiješano. Puno sam toga izbacila. Prvo sam ja napravila svoj izbor, onda su urednici zbirke Mariela i Boris Njavro također pomogli – kazala je.

Zbirka se dijeli po poglavljima.

– Svako poglavlje ima svoj naslov, Rubovi su recimo više ljubavne pjesme, Zvukopis je, kako mu samo ime kaže o glazbi, Iz arhiva su neke stare pjesme koje nikad nisam objavljivala pa sam htjela da budu u zbirci – istaknula je.

U javnost izdati neke od svojih ranijih pjesama, kao i objaviti zbirku uopće nešto je najintimnije, podijelila je s prisutnima Jurić. Na upit o daljnjim planovima i objavi pjesama koje nisu bile dovoljno sretne da uđu u Proročicu dala je kratak i jednostavan odgovor.

– Nemam nikakve planove zasad, ja živim u trenutku – zaključila je.

Slavka Jurić već je objavljivala svoje radove u godišnjaku Literat. Ilustracije za Proročicu potpisuje Matea Šabić Sabljić, a dizajn i tehničku opremu Vinko Rožić te je ona nastavak predstavljanja pjesnika mlađe generacije našega Grada izdavača Društva dubrovačkih pisaca.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist