PolitikaŽupanija

Proračun Županije za 2013. manji za 8,7 milijuna kuna

Proračun Županije za 2013. manji za 8,7 milijuna kuna

Završena su vijećnička pitanja na Županijskoj skupštini DNŽ. Prihvaćen je rebalans županijskog proračuna za ovu godinu koji je smanjen za 8 milijuna i 700 tisuća kuna te iznosi oko 145 milijuna kuna.

 -Proračun je izvršen uredno, rebalans bi se u pogledu prihoda sa 153 milijuna kuna trebao smanjiti na 145 milijuna kuna. Tri su razloga. Naime, sredstva koja smo očekivali od države za 2. i 3. fazu  Doma zdravlja u Korčuli nisu osigurana, nosimo ih u idućoj godini, a bilo je nepredviđenih prihoda jer je porez na dohodak rastao na 2 milijuna kuna, što je dobar znak za gospodarstvo. Imamo umanjene od 80 tisuća kuna na porez od automata na zabavne igre. Počinjemo uredno i sve držimo pod kontrolom u skaldu s mogućnostima – rekao je župan Nikola Dobroslavić.
 
 -Loše ste planirali 11 i pol milijuna kuna  iako se zaradilo 2 milijuna kuna od poreza na dohodak. Nije se uprihodovalo ono što je trebalo. Što se  tiče 2. i 3. faze Doma zdravlja na Korčuli, nisu se naplatitili prihodi od imovine. Što se tiče rashodovne snage imamo materijalne prihode Županija koji su porasli, izgleda da Županija najviše troši na materijal, donacije su manje od planiranih. Što se tiče EU projekata imamo 422 tisuće kuna manju realizaciju.  Nemamo se baš puno s čime pohvaliti – komentirao je Davor Penić.
 
-400 tisuća kuna za Zavod za obnovu  je previše, jer kad izbijete decentralizirana sredstva ostaje vam samo da podijelite plaću. Nemate klasičnu stavku vezano za reprezentaciju. Je li to znači da je 800 tisuća kuna planirano za pojest, popit i počastit se- pitao je Ivo Karamatić vd pročelnicu, a sad je baš hajka  na to hajku, je li to 800 tisuća kuna ono što će se pojest, poput i počastit – pitao je vd pročelnicu Dragicu Stanić istaknuvši kako ne vidi puno mogućnosti opstanka samih županija.

Vd pročelnics Dragica Stanić odgovorila je kako stavka od 800 tisuča kuna odnosi na reprezentaciju, nalnadu vijećnicima i na ostalo. 

Na dovikivanje iz klupa Ivo Karamatić je naglasio:
-Vidite kako Frano to zna, on dugo sjedi gore. I gospar Teo bi uspješno to odradio da je preuzeo Grad Dubrovniik, samo ne znam je li ostao izvan Dubrovačkog dogovora – rekao je Karamatić dodavši kako je proračun Županije isti već desetak godina
 
Za rebalans proračuna glasalo je ukupno 23 vijećnika, dok su SDP-ovi vijećnici bili suzdržani.
 
 
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] MATO FRANKOVIĆ HDZ je u Dubrovniku apsolutni pobjednik!

Dulist

U Petilovrijence tek pomalo pristižu članovi HDZ-a

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ (SDP) Idu nam na ruku rezultati izlaznih anketa. HDZ je u problemu

Dulist.hr