Politika

Proračun Županije manji za 7 milijuna kuna

Proračun Županije manji za 7 milijuna kuna

Vijećnici Županijske skupštine prihvatili su većinom glasova prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Dubrovačko – neretvanske županije.

– Ovim izmjenama i dopunama one stavke koje su se mogle realizirati stavljamo na svoje mjesto. Nismo realizirali ono što smo nosili u proračunu, a riječ je o pet milijuna kuna za Dom zdravlja u Korčuli, kao i o projektu Centra za gospodarenje otpadom. Obaviješteni smo da će centar ići preko Fonda za zaštitu okoliša, a imamo i određene pomake na gore, primjerice prihoda od pomorskog dobra za pola milijuna kuna. Ovim pokazujemo da smo uredno vodili financije, ono što smo planirali, obećali, uspjeli smo zatvoriti proračun – naglasio je župan Nikola Dobroslavić.
 
–  Proračun Županije za 2012. godinu donijet je krajem prosinca prošle godine, na ukupan iznos od 149, 5 milijuna kuna. Prvim izmjenama i dopunama iz kolovoza 2012. utvrđen je proračuna na iznos od 148, 9 milijuna kuna. Ovim izmjenama i dopunama bilanca prihoda i rashoda umanjuje se za 7,362 milijuna kuna tako da se Proračun predlaže na iznos od 141,5 milijuna kuna – obrazložila je Dragica Stanić, vd pročelnica za financije.

Kako je obrazložila,prihodi od pomoći smanjeni su za 7,5 milijuna kuna i to za Dom zdravlja Korčula. Sredstva za prvu fazu se povećavaju u iznosu od 0,1, milijuna kuna sukladno planiranim sredstvima u državnom proračunu i izvršenim radovima, dok sredstva za realizaciju za drugu fazu se umanjuju za 5,0 milijuna kuna koja se planira u 2013. godini.

Također Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osigurava sredstva u iznosu od 2,8 milijuna kuna za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola. Umanjuju se sredstva u iznosu od 4,9 milijuna kuna za istražene radove i izradu projektne dokumentacije Županiskog centra za gospodarenje otpadom – izravno ga financira Fond za zaštitu okoliša. Obnovljivi izvori energije za 2012. umanjuju se za 0,3 milijuna kuna sukladno planu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, navodnjavanje se umanjuje za 0,2 milijuna kuna sukladno planu Hrvatskih voda i prihvaćenim projektima, dok se ostale pomoći iz državnog proračuna i proračuna drugih jedinica lokalne samouprave za kapitalna ulaganja u oblasti društvenih djelatnosti planiraju se sukladno raspoloživim informacijama nadležnih tijela.

Također prihvaćen je prijedlog proračuna za 2013. godinu i projekcija proračuna za 2014. i 2015. godinu. Proračuna z 2013. predložen je na iznos od 149, 5 milijuna kuna. U odnosu na proračun za 2012. (141, 6 milijuna kuna) predloženi proračun veći je za 5,6 posto, odnosno u nominalnom iznosu za 7, 9 milijuna kuna.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist