Aktualno

PRORAČUN ‘Ne slažemo se uvijek sa projektima’

PRORAČUN 'Ne slažemo se uvijek sa projektima'

Nakon pauze započela je rasprava o prijedlogu proračuna Grada Dubrovnika za 2014. godinu.

– Lijepo je danas biti gradonačelnik Dubrovnika! Proračun za 2014. je realan i ostvariv a temelji se na smanjenu prireza za 30 posto, temelji se na odgovornom upravljanju, temeljen na tome da će se građanima davati sve više i više, a uzimati sve manje. To nije zasluga ovog vijeća, to je moramo zahvaliti našim precima – kazao je gradonačelnik Vlahušić.

Sve strane dubrovačkog dogovora su se usuglasile oko ovog proračuna, ali proveli su i javnu raspravu o proračunu te uključili građane i udruge. Umirovljenicima će se mjesečno isplaćivati naknada, a studenti će i dalje moći dizati beskamatne kredite, a i sva druga socijalna prava u ovim kriznim godinama se neće mijenjati. Mi ćemo ovu godinu završiti pozitivno, bili su mali rebalansi zbog Vrtlara, ali zato je grad sad ljepši. Od sada ćemo i ulaznice dubrovačkih muzeja postati dio proračuna Grada a planiramo i kupnju vile Čingrija koja košta 13 milijuna kuna te park oko nje. – rekao je Vlahušić.
– Proračun za ovu godinu iznosi 462 milijuna kuna, što je 71 milijun kuna više nego prošle godine – rekao je pak gradski pročelnik za financije Niko Pavlović.
-Nekada se ne slažemo sa svim projektima, ali život je takav. Pokušavamo sve izbalansirati – rekao je Niko Pavlović

 

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Brzobrodska linija Split-Dubrovnik ponovno plovi od petka

Dulist

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist