Natrag
21.2.2019 02:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

PRORAČUN ‘Ne slažemo se uvijek sa projektima’

30.11.2013 @ 13:53 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Nakon pauze započela je rasprava o prijedlogu proračuna Grada Dubrovnika za 2014. godinu.

– Lijepo je danas biti gradonačelnik Dubrovnika! Proračun za 2014. je realan i ostvariv a temelji se na smanjenu prireza za 30 posto, temelji se na odgovornom upravljanju, temeljen na tome da će se građanima davati sve više i više, a uzimati sve manje. To nije zasluga ovog vijeća, to je moramo zahvaliti našim precima – kazao je gradonačelnik Vlahušić.

Sve strane dubrovačkog dogovora su se usuglasile oko ovog proračuna, ali proveli su i javnu raspravu o proračunu te uključili građane i udruge. Umirovljenicima će se mjesečno isplaćivati naknada, a studenti će i dalje moći dizati beskamatne kredite, a i sva druga socijalna prava u ovim kriznim godinama se neće mijenjati. Mi ćemo ovu godinu završiti pozitivno, bili su mali rebalansi zbog Vrtlara, ali zato je grad sad ljepši. Od sada ćemo i ulaznice dubrovačkih muzeja postati dio proračuna Grada a planiramo i kupnju vile Čingrija koja košta 13 milijuna kuna te park oko nje. – rekao je Vlahušić.
– Proračun za ovu godinu iznosi 462 milijuna kuna, što je 71 milijun kuna više nego prošle godine – rekao je pak gradski pročelnik za financije Niko Pavlović.
-Nekada se ne slažemo sa svim projektima, ali život je takav. Pokušavamo sve izbalansirati – rekao je Niko Pavlović

 

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana