Aktualno

Proračun Grada povećan za 7,7 milijuna kuna

Proračun Grada povećan za 7,7 milijuna kuna

Drugi ovogodišnji rebalans gradskog Proračuna iznosit će 448,688,200 kuna , za 7,7 milijuna kuna biti veći od siječanjskog, najavljeno je danas na kolegiju gradonačelnika pred subotnju sjednicu Gradskog vijeća.

– Rebalans koji ćemo predložiti na sjednici Gradskog vijeća donosimo iz objektivnih okolnosti i zakona koji nam zabranjuje trošenje planiranih sredstava bez uvrštavanja stavki u proračun. Višak prihoda iz 2012. godine jest prenesenih 5 milijuna kuna uz 2,7 milijuna kuna Ministarstva regionalnog razvoja za izgradnju kanalizacije Zaton-Orašac – objasnio je izmjene u proračunu pročelnik za proračun, financije i napletu Niko Pavlović.

Dodao je kako je previđeni prihod od žičare smanjen s 5 na 4 milijuna kuna, a s ministrom Hajdaš Dončićem je dogovoreno kako će cijelokupan iznos od Žičare pripasti Gradu, koji će potom odrediti koncesiju.

– Uz sve to, zbog većeg broja zahtjeva za legalizacijom planiramo prihod od još milijun kuna. Tako da ukupni iznos Proračuna iznosi 448,688,200 kuna, a on je prilagođen trenutnoj spoznaji – dodao je Pavlović. Gradonačelnik Vlahušić je pohvalio 'super čvrstu disciplinu pročelnika', već najavljujući još jedan proračun zbog uplate Luke Dubrovnik od 750 tisuća kuna.

Na dnevnom redu Gradskog vijeća naći će se i program zapošljavanja starijih i teže zapošljivih '50+', koji bi trebao zaživjeti već idući tjedan potpisivanjem prvih ugovora. Kako je naveo pročelnik za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, već postoji interes 63 ponuđača i 18 tražitelja.
– Mi smo u ovi svrhu osnovali i agenciju Senior Service d.o.o., a svakodnevno dobivamo nove upite – kazao je Katičić.

– To je prvi i jedinstveni projekt u Hrvatskoj, a među prvima u Europi – pohvalio se gradonačelnik, kao što se pohvalio i uvođenjem brodske linije za Gornje Čelo na otoku Koločepu, koju će Grad Dubrovnik subvencionirati u cijelosti.

Na sjednici Gradskog vijeća naći će se i dopuna ugovora s Općinom Župa dubrovačka za groblje Dubac. Nakon što je jučer župsko Općinsko vijeće dalo zeleno svjetlo projektu, Gradsko vijeće trebalo bi donijeti odluku o izmjeni omjera vlasništva između Grada Dubrovnika i Općine Župa dubrovačka, i to s prijašnjih 80 posto – 20 posto na 76 posto – 24 posto.

Riječ je o projektu vrijednom 150 milijuna kuna, a u planu je izgradnja 2700 grobnica s dodatno m infrastrukturom. Gradonačelnik Vlahušić najavio je i skori poziv građanima da na velikoj maketi koja će biti postavljena u gradskoj upravi 'kao iz aviona' izaberu lokaciju svog vječnog počivališta, ali uz potpis pisma namjere.

Na kolegiju gradonačelnika spomenuto je i pitanje stanova na Nuncijati pa je najavljeno širenje obuhvata površine kako bi se formirale parcele i počela gradnja. Također, na Gradsko vijeće će i prijedlog odluke o oslobađanju investitora od plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu 7,5 milijuna kuna za izgradnju Studentskog doma u Dubrovniku, inače projekta vrijednog oko 200 milijuna kuna.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist