Natrag
18.3.2019 17:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pronađena uginula glavata želva

29.9.2011 @ 10:50 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti
3;3

Podijelite:


Uginula glavata želva, zaštićena morska kornjača koja živi na cijelom Mediteranu, pronađena je kako pluta jutros u moru kraj pumpe na Orsanu.

Odmah su pozvani predstavnici Instituta za more i priobalje jer se vjerovalo kako je kornjača živa. No, Nenad Antolović s Instituta ustanovio je kako je kornjača uginula. Pronađena je s omotanim konopom oko prednje peraje koja joj je skoro otpala.
– Vjerojatno se nije mogla hraniti pa je izgladnjela i uginula – izjavio je za duList Nenad Antolović, a više pogledajte u našem videu.

Lešinu morske kornjače dalje treba zbrinuti inspekcija za zaštitu prirode, koja bi prema dojavi duLista o slučaju trebala već biti obaviještena, budući da je riječ o zaštićenoj vrsti.

http://youtu.be/04pjyVnz1Dkhttp://youtu.be/3-Ib09H3XRghttp://youtu.be/3poTLSGRPf8

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana