Natrag
24.3.2019 01:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pronađena ručna granata i 5 ručnih bombi

31.10.2013 @ 10:28 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

U proteklih tjedan dana po dojavi građana pirotehničari PU dubrovačko-neretvanske u dva su navrata na predjelu Frajga, na otoku Šipanu izuzeli minsko-eksplozivna sredstva. Radi se o ručnoj granati i pet ručnih bombi zaostalih iz Domovinskog rata.

Iz policije još jednom podsjećaju kako i dalje traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje  građani policiji mogu predati oružje, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.

Apeliraju na sve građane koji negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji.

-Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – ističu.

 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana