Sport

PROMJENE U LEN LIGI PRVAKA Smanjen broj momčadi i ukinuta kotizacija

09122017 jug barceloneta vaterpolo (17) joković
09122017 jug barceloneta vaterpolo (17) joković

Nova sezona LEN Lige prvaka trebala bi početi 10. studenog. Umjesto inače 16, dvanaest momčadi, od čega 10 s pozivnicom, igrat će za trofej. Također, s obzirom na sve poteškoće s kojima se klubovi susreću tijekom ekonomske krize, LEN je ublažio uvjete koje klubovi moraju ispuniti da bi sudjelovali u Ligi prvaka.

Prema izvorima Total waterpola LEN je odlučio staviti van snage odluku kojom svaki sudionik s pozivnicom mora platiti 30.000 eura za sudjelovanje na natjecanju. Spomenuta odluka vrijedi od 2013. godine kada je uvedena nova formula natjecanja. Prema novom pravilu ostalo je još nejasno hoće li dva kluba koja koja dolaze iz kvalifikacija (bez pozivnica) morati platiti 4500 eura, ali LEN će vjerojatno razjasniti sva ova pitanja u sljedećim danima.

Deset klubova ima pozivnicu za sljedeću sezonu: Ferencvaros Budimpešta, Barceloneta, Dinamo Tbilisi, Jadran Herceg Novi, Jug Dubrovnik, Marseille, Olympiacos Pirej, Pro Recco, Waspo Hanover i Spandau 04 Berlin. Jadran Herceg Novi još uvijek nije odlučio hoće li sudjelovati u Ligi prvaka. Neki izvori kažu da bi se Olympiacos mogao povući iz lige, ali klupski dužnosnici nisu još potvrdili tu vijest. Otkazivanje ulazne naknade zasigurno će pomoći toj odluci.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist