Natrag
23.6.2018 15:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Promjena Plana za proširenje marine

5.7.2012 @ 7:51 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županija pokreće ciljane izmjene i dopune Prostornog plana. Odluku o javnoj raspravi o prijedlogu ciljanih izmjena donio je župan Nikola Dobroslavić 27. lipnja ove godine.

Javni uvid trajat će osam dana, i to od 9. do 17. srpnja, a javno izlaganje održava se u četvrtak, 12. srpnja u Velikoj vijećnici. No, zanimljivo je spomenuti što je zapravo predmet ciljanih izmjena i dopuna prostorno-planske dokumentacije Dubrovačko-neretvanske županije. Na prvom je mjestu proširenje ACI marine u Komolcu, o čemu je krajem svibnja za duList govorio i direktor ACI marine Dubrovnik Mato Franković.

Franković je istaknuo kako je prijeko potrebno što žurnije proširiti marinu kako bi se, prema planu proširenja, moglo smjestiti 40 velikih plovila. Interes mega jahti za godišnjim vezom u dubrovačkoj marini je velik, no zbog nedostatka takvih vezova jahtaši odlaze u Šibenik te Crnu Goru.
 
CESTE, MARINE, VJETROELEKTRANE…
 
Franković je također istaknuo kako se u PP Županije dogodila omaška te nije uneseno proširenje marine, pa je naknadno utvrđeno kako je potrebno ići na tzv. točkaste izmjene. To su upravo ove ciljane izmjene plana, no njima se predlažu i druge izmjene, uz proširenje marine.

U ciljane izmjene unijet će se među ostalim i planiranje čvora Karamatići i odmorišta PUO Pečine na brzoj cesti čvor Ploče – Luka Ploče. Izvršit će se i korekcije te prekategorizacije trasa županijskih i lokalnih cesta, a predlaže se i povećanje kapaciteta ugostiteljsko-turističke namjene izvan naselja Bili dvori u Općini Orebić. Povećat će se i kapacitet luke planirane luke nautičkog turizma u Lovištu u Općini Orebić, kao i premještanje sportsko-rekreacijske zone golfa u istraživanju s Lisačkih Rudina na lokaciju Sestrice.

Županija će promijeniti status luke nautičkog turizma u Lumbardi, ukinut će se eksploatacijsko polje AGK Humac, također u Lumbardi te će se izvršiti premještanje i povećanje potencijalne zone vjetroelektrane s lokacije Čukovica na lokaciju Mala Žaba u Zažablju.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana