Natrag
23.4.2019 04:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

PROMETNO RJEŠENJE Evo kako ćemo preko Doma zdravlja i Splitskog puta!

13.10.2016 @ 10:54 Dulist Grad

Podijelite:

Nastavno na mikrosimulaciju koja se odnosi na promjenu regulacije prometa u ulicama Splitski put i Put Od Republike predstavljenu u svibnju, Promel Projekt d.o.o. izradio je rješenje 1. faze i konačno rješenje nove regulacije odvijanja prometa na području Dom zdravlja-Splitski put-Nazorova-Vukovarska ulica.

Rješenje u prvoj fazi predviđa rekonstrukciju raskrižja Dom zdravlja, novu semaforsku regulaciju, uvođenje pješačkih pothodnika (privozi iz Ulice Pera Čingrije i dr. A. Starčevića), ukidanje prometa na Putu od Republike i pretvaranje u pješačku zonu od križanja ‘Dom zdravlja’ do benzinske crpke INA, preusmjeravanje polukružnog skretača iz privoza Ulice Ante Starčevića u Ulicu Splitski put uz uvođenje jednosmjernog prometovanja u Ulici Splitski put.

PRVA FAZA

KONAČNO RJEŠENJE

Mikrosimulacija je izrađena za jutarnji vršni sat, od 9 do 10 sati. Razina uslužnosti za planirano prometno rješenje na raskrižju Dom zdravlja iznosi C (trenutna razina uslužnosti je D), a na nesemaforiziranom raskrižju Splitski put – Nazorova postiže se najveća moguća razina uslužnosti A. Navedeni zahvati u prostoru povećat će propusnu moć cjelokupnog prometnog sustava.

U mikrosimulaciji planiranog rješenja uključeni su i idejni projekti rekonstrukcije Vukovarske ulice i Ulice dr. Ante Starčevića, odnosno rješenje je kompatibilno s planiranom izgradnjom četverotračne Vukovarske ulice i trotračne Ulice dr. Ante Starčevića. Konačnom rješenju prethodi uređenje Ulice Branitelja Dubrovnika.

TRENUTNA SITUACIJA

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana