Aktualno

‘PROJEKTI 100’ Hoće li Čingrija Vlahušiću iskliznuti iz ruku?

'PROJEKTI 100' Hoće li Čingrija Vlahušiću iskliznuti iz ruku?

Vila Čingrija, Jurjeva Luka na Lastovu, neizgrađeno građevinsko zemljište u Gružu, dvije nekretnine na Šipanu, te bivša vojna nekretnina na Zvekovici našle su se na popisu nekretnina koje je država putem zakupa, najma ili prodaje odlučila staviti u funkciju.

Riječ je o akciji ‘Projekti 100’u kojoj država stavlja 100 nekretnina na javni iskaz interesa, a kako bi se stavile u funkciju i bile motor razvoja gospodarstva i jedinica lokalne samouprave.

Neizgrađeno građevinsko zemljište u Gružu obuhvaća površinu od 43.828 metara kvadratnih, dok se Vila Čingrija, za čiju je kupnju interes već ranije iskazao Grad Dubrovnik, prostire na atraktivni 4455 kvadrata.

Sto nekretnina diljem Hrvatske obuhvaća 20 milijuna kvadratnih metara površine, a svi zainteresirani u krugu savjetovanja mogu iskazati interes, dati prijedloge i ideje za svaku od nekretnina, zaključno s 15. rujna, Nakon toga datuma ići će se u daljnu proceduru i organiziranje javnih natječaja za davanjem u zakup, najam, prodaju itd. po zakonskim mogućnostima.

Kako ističu iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, cilj je nekretnine staviti u funkciju.
– Imovina Republike Hrvatske mora i može biti u službi gospodarskog rasta, treba biti pokretač razvoja jedinica lokalne i područne samouprave, ujedno i prilika za inovatore i poduzetnike, investitore, županije, općine, za sve one s vizijom i idejom – ističu iz ovog Ureda.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist