Županija

PROJEKT ‘SHERPA’ O energetskoj obnovi zgrada u Marseilleu

PROJEKT 'SHERPA' O energetskoj obnovi zgrada u Marseilleu

Četvrti partnerski sastanak projekta SHERPA održan je 16. i 17. srpnja u francuskom gradu Marseilleu. Predstavnici DUNEA-e sudjelovali su na sastanku kao jedan od partnera na projektu.

Projekt SHERPA se provodi u okviru transnacionalnog programa Mediteran, a ukupna vrijednost projekta je 3.591.689,35 € od čega je DUNEA-in proračun 202.463,20 €.

Jedna od glavnih tema sastanka je bila rasprava o trenutnom stanju radnog paketa ‘Testiranje’, odnosno izrade projekata energetske obnove javnih zgrada služeći se metodologijom razvijenom u sklopu projekta te izrade Smjernica energetske učinkovitosti u zgradama javne uprave koje će biti izrađene za svaku partnersku regiju.

Za šest zgrada s područja Dubrovačko-neretvanske županije bit će izrađeni projekti energetske obnove, dok se u sljedećoj fazi provedbe projekta planiraju kapitalizirati ostvareni rezultati te prenijeti iskustva i znanja na jedinice lokalne samouprave iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Drugi dan partnerskog sastanka održan je zajednički seminar na temu transferiranja rezultata projekta te su svi projektni partneri održali prezentacije o svojim planovima za organiziranje po jednog nacionalnog seminara u svakoj od zemalja partnera.

Na kraju je dogovoreno kako će se sljedeći partnerski sastanak održati u studenome na Malti do kojeg će biti dovršene i predstavljene sve aktivnosti u sklopu radnog paketa ‘Testiranje’.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist