Natrag
22.3.2019 07:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

PROJEKT PEGASUS Osnovana socijalna zadruga ‘Lavandula’

8.8.2014 @ 9:22 Dulist Županija

Podijelite:

Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj na završnoj konferenciji gotovo stotinu tisuća eura vrijednog projekta PEGASUS predstavio je rezultate projektnih aktivnosti.

Cilj projekta PEGASUS bio je osnivanje socijalne zadrugeLavandula’ u Pločama jer je velika većina osnivača, a sada već zadrugara, iz doline Neretve. Socijalna zadrugaLavandula“ će omogućiti dosadašnjim korisnicima projekta PEGASUS odnosno sadašnjim i svim budućim zadrugarima, rješavanje problema vlastite isključenosti i nezaposlenosti kroz priliku za ponovno uključivanje u društvo i život zajednice. Zadrugari će izrađivati suvenire od lavande te pronalaziti tržišta za svoje proizvode kako bi stvaranjem vlastitih prihoda osigurali održivost poslovanja socijalne zadruge. Pružanjem prilika za zapošljavanje marginaliziranim i socijalno isključenim skupinama, socijalna zadrugaLavandula’ će težiti ostvarivanju svoje socijalne misije.

Ukupna vrijednost projekta,započetog u kolovozu 2013. godine, je 96,5 tisuća eura od čega je iz fondova IPA 4 komponente za razvoj ljudskih potencijala Europske unije dobiveno 87 posto iznosa, a DNŽ je sudjelovala s 13 posto. U provedbi ovog projekta, partneri DNŽ su Regionalna razvojna agencija DUNEA i centri za socijalnu skrb na području županije: Dubrovnik, Korčula, Metković i Ploče. Projekt je osmišljen s ciljem jačanja i uključivanja u društvo predstavnika marginaliziranih skupina, u ovom slučaju dugoročno nezaposlenih osoba.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana