Županija

PROJEKT PEGASUS Kako zaposliti marginalizirane skupine?

Projekt PEGASUS

U sklopu programskih aktivnosti EU projekta PEGASUS u hotelu Excelsior danas je održan Okrugli stol ‘Socijalno uključivanje i zapošljavanje marginaliziranih skupina – mogućnosti i izazovi’.

Svrha projekta je potaknuti zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih i teško zapošljivih skupina stvaranjem novih oblika zapošljavanja kao što su socijalne zadruge.

Zamjenica župana Marija Vučković u pozdravnom govoru naglasila je važnost socijalnog poduzetništva u našoj županiji, njegove otpornosti na krizu te posebno istaknula kako Dubrovačko-neretvanska županija predano radi na uključivanju marginaliziranih i teško uključivih skupina u društvo.

Uvodno izlaganje na Okruglom stolu u organizaciji Upravnog odjela za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije imao je dr. sc. Franco Veltro, predstavnik talijanske socijalne zadruge Laboratorio Aperto, koji je prezentirao iskustva i dobre prakse socijalnog uključivanja i zapošljavanja psihički oboljelih osoba u gradu Campobasso, u talijanskoj pokrajini Molise.

Uz predstavnike Dubrovačko-neretvanske županije, kao nositelja projekta PEGASUS, te županijske centre za socijalnu skrb, partnere u provedbi projekta,u radu Okruglog stola sudjelovali su predstavnici razvojnih agencija, udruga civilnog društva, gospodarskih i javnih institucija s područja Županije.

Zaključak ovog Okruglog stola bio je poduzimanje daljnih koraka radi umrežavanja javnog, poslovnog i civilnog sektora u svrhu rješavanja socijalnih pitanja za dobrobit pojedinca i zajednice.

Pročitajte još

ŽUPAN PORUČUJE Problem ove županije nije Lučino razdolje, nego Grabovica

Dulist

Uskoro početak izvlaštenja za rekonstrukciju pristupne ceste luci Polačište

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA O LUČINOM RAZDOLJU ‘Hoćemo li mi presuditi uzgoju malostonske kamenice?’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija