Aktualno

Projekt HERA vrijedan je 66,3 milijuna kuna

HERA

Projekt HERA – „Upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu Jadrana“ jedan od dva projekta financirana u Hrvatskoj u sklopu Programa jadranske prekogranične suradnje Europske unije na prvom pozivu za strateške projekte.

Ukupna vrijednost projekta je 66,3 milijuna kuna, a ukupno vrijeme trajanja projekta je 29 mjeseci.

Tim povodom, pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeta Hladilo, koordinatorica projekta HERA za Dubrovačko-neretvansku županiju, i članice projektnog tima Jelena Dadić (DNŽ) i Franica Miloš (DUNEA) sudjelovale su u Zadru na prvom partnerskom sastanku povodom početka provedbe projekta.

Cilj projekta HERA je razviti, unutar jadranskog područja, zajedničku prekograničnu platformu za upravljanje održivim turizmom zasnovanim na zajedničkom kulturnom nasljeđu i njegovu promidžbu. Projektom će se definirati metodologija za dosezanje standarda i dodjelu oznake za jadransku destinaciju kulturnog turizma naziva HERA. Izvodivost spomenute metodologije ispitivat će se kroz provedbu pilot projekata na teritorijima projektnih partnera, tj. kreaciju kulturnih ruta koje bi obuhvaćale infrastrukturno obnovljene elemente kulturnog nasljeđa te opremanje centara za posjetitelje.

 

Pilot projekt za DNŽ u projektu je uspostava Centra za selektivne oblike turizma u Pločama.

Hrvatski partneri na projektu su Zadarska županija, koja je nositelj projekta, te Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska , Istarska i Primorsko-goranska županija. Prekogranični partneri na projektu su Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona i Grad Bihać (BiH), Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, Albanski razvojni fond, Općina Postojna i Općina Piran (Slovenija), Ministarstvo ekonomije Republike Srbije, Provincija Rimini, Provincija Ravenna, Sveučilište Foggia, Regija Abruzzo, Consortium Europe Point Teramo (Italija) i Regija Jonski otoci (Grčka).

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist