Županija

PROJEKT HERA Dvanaest ruta kulturnog turizma

Projekt HERA

Predstavnice Dubrovačko-neretvanske županije u projektu HERA Jelena Dadić iz Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost i šport i Franica Miloš iz RRA DUNEA sudjelovale su na drugom sastanku Upravnog odbora projekta HERA koji se održao 17. i 18. lipnja 2014. u Mostaru.

U projektu sudjeluju županije, regije i institucije iz Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije i Grčke, a cilj projekta je stvaranje modela održivog upravljanja i promocije kulturnog naslijeđa jadranskog područja te kreiranje jadranske kulturno-turističke rute. Predviđenih 12 ruta kulturnog turizma koje će se kreirati kroz projekt HERA sadržavat će kulturno-turističke atrakcije, gastro ponudu, smještaj i ostale usluge, a bit će osigurana i njihova snažna promocija kroz suradnju s europskim turističkim operaterima i promociju na vodećim europskim turističkim sajmovima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 66,3 milijuna kuna, a provedba projekta započela je 1. studenog 2013. godine i trajat će do 31. ožujka 2016. godine.

U sklopu realizacije projekta HERA u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predviđena je rekonstrukcija i obnova zgrade Doma kulture u Pločama, gdje će biti otvoren Centar za selektivne oblike turizma u kojemu će turisti i svi zaniteresirani moći saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi u dolini Neretve.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist