Kultura

Projekt Barbare Vekarić u Sarajevu

Projekt Barbare Vekarić u Sarajevu

Projekt kratkog filma hrvatske redateljice i scenaristice Barbare Vekarić pod naslovom 'My! My! My Little Room' uvršten je u program ovogodišnjeg Sarajevo film festivala, koji će se održati od 16. do 24. kolovoza.

Vekarić je svoj projekt prijavila u okviru specijaliziranog programa SFF-a "Sarajevo – grad filma" koji ima za cilj pomoći stvaralaštvo novih talenata i suradnju među mladim autorima regije.

Na ovogodišnjem je natječaju bilo prijavljeno ukupno trinaest takvih projekata, a odabrana su svega četiri.
Uz Barbaru Vekarić kratke će filmove imati prigodu snimiti rumunjska redateljica Cristina Grosan s projektom "Holiday at the Seaside" te Katarina Stanković iz Srbije i Konstantina Kotzamani iz Grčke sa zajedničkim projektom "Morning Prayers".

U okviru projekta ''Sarajevo – grad filma'' bit će održane producentske radionice, a ovogodišnji sudionici su Luka Venturin iz Hrvatske, Dora Nedeczky iz Mađarska te Dragana Jovanović iz Srbije.

Ta je radionica namijenjena mladim profesionalcima iz 17 zemalja regije koji su na jednom od dva prethodna izdanja Sarajevo Talent Campusa sudjelovali kao producenti.
 

Pročitajte još

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist