Natrag
20.2.2019 04:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Proizvodi Dukata i Vindije skuplji za 4-5%

14.5.2013 @ 20:18 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Dukat i Vindija povećat će cijene svojih proizvoda. Te dvije tvrtke kažu da poskupljenje prosječno iznosi 4, odnosno 5 posto, a obrazlažu ga povećanjem ulaznih troškova, posebno rastom cijena energenata.

– Dukat je korigirao prosječne prodajne cijene prema trgovini za 4 posto. Međutim, kao i do sada, finalne cijene Dukatovih proizvoda na policama ovisit će, među ostalim, i o marži trgovaca, kao i o uvjetima na tržištu – odgovorili su iz te tvrtke na upit o povećanju cijena.

– Zbog vrtoglavog rasta ulaznih troškova, posebno cijena energenata, te negativnih kretanja na tržištu, Dukat je s 15. svibnja prisiljen izvršiti korekciju cijena svojeg asortimana – dodaju. Unatoč uvođenju PDV-a na mlijeko, cijene mlijeka i mliječnih proizvoda u prva četiri mjeseca pale u odnosu na isto razdoblje lani.

I u Vindiji kažu kako su u želji da očuvaju postojeću razinu proizvodnje i radna mjesta, prilagodili cijene svojih mliječnih proizvoda nepovoljnim uvjetima na tržištu, nastalima prvenstveno kao rezultat rasta cijene energenata i drugih ulaznih troškova u proizvodnji.

– Zato smo odlučili primijeniti najnižu stopu povećanja cijena u prosječnom iznosu od 5 posto – ističu iz Vindije, uz napomenu da su istodobno, u suradnji s trgovačkim lancima, osigurali mnogobrojne akcije u sklopu kojih će neki njihovi proizvodi imati povoljnije i pristupačnije cijene.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana