Županija

Programom razvoja otoka u 2020. financirat će se 11 projekata iz naše županije

Programom razvoja otoka u 2020. financirat će se 11 projekata iz naše županije
Created with GIMP

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o odabiru projekata u sklopu Program razvoja otoka u 2020., koju je 29. travnja 2020. potpisao ministar Marko Pavić.

Ugovorima koje će Ministarstvo sklopiti s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave ukupno će se na području otoka Republike Hrvatske i poluotoku Pelješcu, sufinancirati 38 kapitalnih projekata za što se u državnom proračunu osigurao iznos od 13.914.807,00 kuna.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije odabrano je 11 projekata ukupne vrijednosti 4.299.807,00 kuna. Općinama Lumbarda, Smokvica, Blato, Vela Luka i Gradu Korčula odobreno je 2.095,000,00 kuna za projekte radova na izgradnji i opremanju dječjih vrtića i jaslica, potpornog zida na kolodvoru i uređenja šetnice, te za rekonstrukciju instalacija u Korčuli. Dubrovačko-neretvanskoj županiji za projekt Osnovne škole Petra Kanavelića u Korčuli odobreno je 580 tisuća kuna.

Općini Mljet sufinancirat će se iznos od 450 tisuća kuna izgradnju kapelice s mrtvačnicom na groblju ‘Sladin gradac’. Općine Trpanj, Janjina, Orebić i Ston s odobrenim iznosom od 1.754.807,00 kuna odradit će rekonstrukciju i opremanje tržnice, uređenje rive u Sreseru, izgradit će športsko-rekreacijski centar u Orebiću te će u Sparagovićima rekonstruirati zgradu kulturno-društvene namjene.

Odluku možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist