Zanimljivosti

Program proslave Dana Vele Luke

Program proslave Dana Vele Luke

Ovogodišnja proslava Dana Vele Luke i blagdana sv. Josipa zaštitnika Općine, počet će 14.ožujka susretom gospodarstvenika, Hrvatske gospodarske komore i HABOR-a u hotela "Korkyra" u 11 sati.

U petak  15.ožujka u 10 sati u Općinskoj vijećnici održat će se svečani prijem i dodjela priznanja najuspješnijim sportašima i športskim ekipama, a zatim u 11 sati dodjela nagrada najuspješnijih učenicima i njihovim mentorima. U sportskoj dvorani Osnovne škole u 11.30 počet će finale malonogometnog turnira učenika i učenica SŠ "Vela Luka".

Obilježavanje se nastavlja u subotu 16.ožujka u 10 sati, i to 19.otvorenim prvenstvom Vele Luke u stolnom tenisu. U 18.30 sati u galeriji Centra za kulturu slijedi otvaranje izložbe "Druga Luka", na kojoj će Velolučani izložiti arhitektonske urbanističke radove.

U nedjelju 17. ožujka u 19. sati održat će se predstavljanje knjige "Spomen knjiga velolučkih bratovština" crkve sv. Josipa. U ponedjeljak 18. ožujka na Lučici u 11 sati na rasporedu je atletsko natjecanje učenika i učenica SŠ "Vela Luka". U Župnoj crkvi sv. Josipa u 17.15 sati održat će se blagoslov F.D. "Kumpanija", a u 17.30 svečani ophod Narodne glazbe uzduž središta Vele Luke.

Potom i svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjela općinskih javnih priznanja s kulturno umjetničkim programom u galeriji Centra za kulturu, a u 20 sati slijedi svečana večera za laureate općinskih priznanja i uzvanike u hotelu "Korkyra".

Na sam Dan općine i blagdan sv. Josipa u utorak 19.ožujka ujutro u 9 sati će biti svečano polaganje vijenaca pred Spomen križ na groblju sv.Roka, i posebnim buketima cvijeća na grob prvog općinskog načelnika Tadije Šantića i prvog velolučkog župnika Don Petra Jokovića.

Nakon toga slijedi Blagdanska procesija i Sv. misa u Župnoj crkvi. Poslije podne u 15.30 sati održat će se glavni godišnji nastup F.D."Kumpanije" na pijaci ispred Župne crkve.

Blagdansko slavlje završava u ponedjeljak u 17. sati,otvaranjem izložbe likovnih radova djece iz dječjeg vrtića "Radost" i nastupom plesača "Male Mafrine" u Centru za kulturu.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist