Zanimljivosti

Program proslave Dana Vele Luke

Ovogodišnja proslava Dana Vele Luke i blagdana sv. Josipa zaštitnika Općine, počet će 14.ožujka susretom gospodarstvenika, Hrvatske gospodarske komore i HABOR-a u hotela "Korkyra" u 11 sati.

U petak  15.ožujka u 10 sati u Općinskoj vijećnici održat će se svečani prijem i dodjela priznanja najuspješnijim sportašima i športskim ekipama, a zatim u 11 sati dodjela nagrada najuspješnijih učenicima i njihovim mentorima. U sportskoj dvorani Osnovne škole u 11.30 počet će finale malonogometnog turnira učenika i učenica SŠ "Vela Luka".

Obilježavanje se nastavlja u subotu 16.ožujka u 10 sati, i to 19.otvorenim prvenstvom Vele Luke u stolnom tenisu. U 18.30 sati u galeriji Centra za kulturu slijedi otvaranje izložbe "Druga Luka", na kojoj će Velolučani izložiti arhitektonske urbanističke radove.

U nedjelju 17. ožujka u 19. sati održat će se predstavljanje knjige "Spomen knjiga velolučkih bratovština" crkve sv. Josipa. U ponedjeljak 18. ožujka na Lučici u 11 sati na rasporedu je atletsko natjecanje učenika i učenica SŠ "Vela Luka". U Župnoj crkvi sv. Josipa u 17.15 sati održat će se blagoslov F.D. "Kumpanija", a u 17.30 svečani ophod Narodne glazbe uzduž središta Vele Luke.

Potom i svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjela općinskih javnih priznanja s kulturno umjetničkim programom u galeriji Centra za kulturu, a u 20 sati slijedi svečana večera za laureate općinskih priznanja i uzvanike u hotelu "Korkyra".

Na sam Dan općine i blagdan sv. Josipa u utorak 19.ožujka ujutro u 9 sati će biti svečano polaganje vijenaca pred Spomen križ na groblju sv.Roka, i posebnim buketima cvijeća na grob prvog općinskog načelnika Tadije Šantića i prvog velolučkog župnika Don Petra Jokovića.

Nakon toga slijedi Blagdanska procesija i Sv. misa u Župnoj crkvi. Poslije podne u 15.30 sati održat će se glavni godišnji nastup F.D."Kumpanije" na pijaci ispred Župne crkve.

Blagdansko slavlje završava u ponedjeljak u 17. sati,otvaranjem izložbe likovnih radova djece iz dječjeg vrtića "Radost" i nastupom plesača "Male Mafrine" u Centru za kulturu.

Pročitajte još

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist

VIDEO Kineskinje poludile za visokim Dubrovčanima

Dulist

OČARAVAJUĆ PRIZOR Duga se nadvila nad Rijeku dubrovačku

Dulist