Grad

Program Dubrovačkog zimskog festivala predstavljen u Sarajevu

Program Dubrovačkog zimskog festivala predstavljen u Sarajevu

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić u Sarajevu su predstavili program 6. Dubrovačkog zimskog festivala. Promocija je održana u Domu mladih, a nazočio joj je i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić.

Građane dubrovačkog grada prijatelja Sarajeva, turističke djelatnike i druge goste pročelnik Miljanić upoznao je s raznovrsnim kulturnim, zabavnim, glazbenim i gastronomskim sadržajima koje nudi ovogodišnji Dubrovački zimski festival. Na više od 20 lokacija održat će se 250 prigodnih blagdanskih programa u organizaciji ustanova i udruga Grada Dubrovnika. Na najljepšoj svjetskoj pozornici Stradunu nastupat će zvijezde hrvatske estrade, a u novu 2020. godinu Dubrovčani i njihovi gosti ući će uz vrhunski glazbeni doživljaj koji će prirediti Parni valjak, najavio je pročelnik Miljanić.

– U Sarajevu se uvijek osjećamo kao doma. Prijateljstvo naša dva grada je snažno, međusobno se poštujemo i pomažemo – rekla je ovom prigodom zamjenica Tepšić te uputila poziv građanima Sarajeva da dođu u najljepši grad Mediterana na Festival koji i ovaj put tijekom prosinca priprema božićnu i novogodišnju bajku za svoje sugrađane i goste.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić poželio je gostima dobrodošlicu, istaknuvši kako je ‘predstavljanje programa Dubrovačkog zimskog festivala postalo lijepa tradicija koja značajno doprinosi jačanju partnerskih veza između dva grada. Jedinstveni ugođaj ovom predstavljanju pridonio je nastup folklornog ansambla Linđo koji je u glazbenom dijelu programa izveo prigodnu kolendu’.

Grad Dubrovnik i Grad Sarajevo već dugi niz godina njeguju i razvijaju prijateljske odnose, a povelju o međusobnoj suradnji potpisali su 2007. godine.

Izvor: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist