Hrvatska

PROGNOZA Toplo i vjetrovito do petka, vikend donosi kišu

PROGNOZA Toplo i vjetrovito do petka, vikend donosi kišu

Zadnje dane ožujka obilježit će pravo proljetno vrijeme, što se vidi i po temperaturama zraka.

U Dubrovniku je, naime, u 11 sati zabilježena temperatura od 17 stupnjeva Celzijusa. Kako donosi portal Crometeo, u nastavku tjedna očekuje nas obilje sunca, južina i daljnje zatopljenje. Ipka, manja promjena vremena moguća je u subotu i nedjelju kad bi moglo doći do umjerenog osvježenja, ponegdje s kišom.

Prema njihovoj prognozi za Jadran, u srijedu će u Dalmaciji biti pretežno, a na sjevernom Jadranu djelomično sunčano. Uglavnom je u zaleđu Kvarnera ujutro moguće malo kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će u drugom dijelu dana na moru ponegdje biti pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 9°C, uz obalu i na otocima od 9 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 14°C ponegdje na Kvarneru do 20°C ponegdje u Dalmaciji.
Četvrtak donosi pretežno sunčano i suho vrijeme. Samo je u zaleđu Kvarnera moguća povremeno promjenjiva naoblaka uz pokoju kišnu kap. Puhat će umjereno do jako jugo koje će u drugom dijelu dana ponegdje na moru imati olujne udare. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 10°C, uz obalu i na otocima od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će od 16°C do visokih 23°C.
Petak nosi nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Ujutro će puhati umjereno do jako jugo, u drugom dijelu dana bit će u postupnom slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 11°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 18°C do vrlo toplih 25°C.
Kakvo nas vrijeme čeka za vikend pročitajte ovdje.

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist