Kultura

Profinjeni zvuk ispunio Dominikance

Dubrovački komorni zbor s dirigentom Franom Krasovcem i programom duhovne glazbe od renesanse do danas nastupio je sinoć, 17. srpnja u Dominikanskoj crkvi potvrdivši svoju kvalitetu i jedinstvenost na oduševljenje publike.

Dubrovački komorni zbor je nastao zahvaljujući velikom znanju i ljubavi njegova osnivača i voditelja Frana Krasovca prema zborskom muziciranju. Zbor često i rado nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, a dirigent Frano Krasovac  je i dobitnik Nagrade Orlando koju mu je za najbolje dostignuće u glazbenom dijelu programa Dubrovačkih ljetnih igara 1999. godine za nastup s Dubrovačkim komornim zborom dodijelila Hrvatska radiotelevizija.

Da su jedan od najljepših glazbenih uresa grada Dubrovnika, Dubrovački komorni zbor dokazao je sinoć, izvevši zahtijevan program sakralne glazbe koji se kreće od renesansne polifonije do minimalizma suvremene zborske glazbe. Koncert je počeo zahtjevnijim i dužim kompozicijama s kojima se zbor odlično nosio i zadržao koncentraciju do kraja. Prepoznatljiva radost muziciranja, baš kao na svakom njihovom nastupu, i sjajno vodstvo maestra Frana Krasovca prepoznati su u njihovoj interpretaciji. Ovaj zbor profinjenog i jedinstvenog zvuka oduševio je domaću i inozemnu publiku okupljenu u prekrasnom ambijentu Dominikanske crkve i izmamio dugotrajan pljesak. Publika je nagrađena bisom.

Pročitajte još

JEKA PROŠLOG VREMENA ‘Ljetni snovi’ Mirande Rako Kuzmanić

Dulist

RAJ HABSBURŠKOG MONARHA Maksimilijan je bio oplemenitelj, ne devastator

Iva Dedo

NASTUP S ORKESTROM U DVORU Veliki pljesak za Luku Ljubasa

Dulist