Zanimljivosti

Profesor Boško Kukrika otišao u mirovinu

Profesor Boško Kukrika otišao u mirovinu

Boško Kukrika, profesor psihologije i pedagogije prošli se tjedan u OŠ Cavtat oprostio s dugogodišnjim kolegicama s Pedagoške akademije iz Dubrovnika, učiteljicama OŠ Cavtat, kojima je bio kolega, nadzornik i savjetnik.

Povod druženja je odlazak u mirovinu nakon više od četiri desetljeća predanog pedagoškog rada.

Odgojno-obrazovne početke kao učitelj razredne nastave ostvario je u školama na Kuni, Mikulićima i Poljicu u Konavlima. Nakon završenog Filozofskog fakulteta obavljao je posao pedagoga u OŠ Gruda, a do umirovljena je bio nadzornik, pa savjetnik i viši savjetnik u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

U obilaženju škola i praćenju učiteljica u nadzoru, kontroli procesa obrazovanja i savjetovanju iskustveno je pomagao i ukazivao na poštovanje svačijeg najboljeg potencijala svjestan činjenice koliko je uspješno poučavanje težak posao. Njegovo temeljno polazište za biti dobar učitelj bilo je imati znanje, ali i usavršavanje jedinog  puta koji vodi do uspješnosti, a to je međusobna komunikacija. Svoja specifična znanja i vještine prenosio je na umijeće poučavanja kao i na identificiranje jasnih  rješenja kod ukazanih problema.  

Radno mjesto od umirovljenja Boška Kukrike obavlja savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje sa sjedištem u Splitu.

Odlaskom u mirovinu u odličnom zdravlju i veselom duhu ostaje prijatelj škola i brojnih učiteljica koje su s njim surađivale.
 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist