Natrag
23.2.2019 12:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Profesor Boško Kukrika otišao u mirovinu

28.3.2013 @ 13:55 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Boško Kukrika, profesor psihologije i pedagogije prošli se tjedan u OŠ Cavtat oprostio s dugogodišnjim kolegicama s Pedagoške akademije iz Dubrovnika, učiteljicama OŠ Cavtat, kojima je bio kolega, nadzornik i savjetnik.

Povod druženja je odlazak u mirovinu nakon više od četiri desetljeća predanog pedagoškog rada.

Odgojno-obrazovne početke kao učitelj razredne nastave ostvario je u školama na Kuni, Mikulićima i Poljicu u Konavlima. Nakon završenog Filozofskog fakulteta obavljao je posao pedagoga u OŠ Gruda, a do umirovljena je bio nadzornik, pa savjetnik i viši savjetnik u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

U obilaženju škola i praćenju učiteljica u nadzoru, kontroli procesa obrazovanja i savjetovanju iskustveno je pomagao i ukazivao na poštovanje svačijeg najboljeg potencijala svjestan činjenice koliko je uspješno poučavanje težak posao. Njegovo temeljno polazište za biti dobar učitelj bilo je imati znanje, ali i usavršavanje jedinog  puta koji vodi do uspješnosti, a to je međusobna komunikacija. Svoja specifična znanja i vještine prenosio je na umijeće poučavanja kao i na identificiranje jasnih  rješenja kod ukazanih problema.  

Radno mjesto od umirovljenja Boška Kukrike obavlja savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje sa sjedištem u Splitu.

Odlaskom u mirovinu u odličnom zdravlju i veselom duhu ostaje prijatelj škola i brojnih učiteljica koje su s njim surađivale.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana