Hrvatska

Produženi vikend donosi i gužve na cestama

Produženi vikend donosi i gužve na cestama

Brojni zaposleni Hrvati jedva su dočekali kraj svibnja, odnosno blagdan Tjelova, koji se ove godine obilježava 26. svibnja.

Bit će to prrilika mnogima za još jedan produženi vikend. No, on sa sobom donosi i pojačani promet na hrvatskim cestama. Kako donosi Hrvatski autoklub, pojačani promet očekuje se već u srijedu, 25. svibnja, tijekom prijepodneva u gradovima i na glavnim cestovnim pravcima, osobito na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka. U poslijepodnevnim satima promet će jačati na ostalim autocestama: A2 Zagreb-Macelj, A4 Zagreb-Goričan kao i na A1 i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga, te na graničnim prijelazima osobito iz smjera Slovenije (Macelj, Bregana, Goričan, Rupa, Pasjak, Kaštel i Plovanija).
Povremeni zastoji mogući su u trajektnim pristaništima i lukama, a prema potrebi uvodit će se dodatne trajektne linije.
Tijekom vikenda gust promet očekuje se i na Istarskom ipsilonu (od Buja do granice i od Pule do Vodnjana), na Jadranskoj magistrali (DC8) i Ličkoj magistrali (DC8).
Posljednjeg dana produženog vikenda, pojačan promet bit će cijelog dana, a osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima u nedjelju, 29. svibnja, na svim glavnim cestovnim pravcima. U popodnevnim satima gužve i čekanja HAK očekuje u smjeru Zagreba na naplatnim postajama Zagreb-istok (A3) i Lučko (A1), kao i na naplatama Sveta Helena (A4), Zaprešić i Trakošćan (A2). Moguća duža čekanja bit će na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Županja, Slavonski Brod, Maljevac i Ličko Petrovo Selo) te Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) na ulasku u zemlju.
Zbog povećanog broja vozila na cestama, na dijelovima gdje su u tijeku radovi moguće su gužve i zastoji. Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu gradilišta. Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između naplate Zaprešić i odmorišta Jakovlje, vozi se dvosmjerno, jednom stranom.

Cijelu rpoemtnu prognozu pročitajte ovdje.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist