Natrag
23.2.2019 06:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pročitajte tko sve duguje državi

31.7.2012 @ 9:33 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Ministarstvo financija objavilo je popise poreznih dužnika. Iz Dubrovačko-neretvanske županije na tzv. stupu srama našle su se tako 152 prave osobe koje duguju državi porez po raznim osnovama.

Tako je visoko na listi cavtatska tvrtka Konel s ukupnim dugom od 16,490 milijuna kuna, dok Conell 2 ima ukupan dug od 2,5 milijuna kuna. Tu je i tvrtka Boreas iz Mlina s dugom od 9,9 milijuna kuna, Stanogradnja d.o.o. za trgovinu i usluge s 9,4 milijuna kuna duga, HTP Korčula s iznosom od oko 8 milijuna kuna, slično kao u Petrokov.

Tu je i tvrtka Komolčica- Dubrovnik s dugom od 3,8 milijuna kuna te Vulix koji duguje oko 3,3 milijuna kuna… Na popsiu su i brojne tvrtke u stečaju, kao i primjerice hotel Belvedere nad kojim je upravo prošlog četvrtka zbog dugovanja prema radnicima pokrenut stečajni postupak. Prema podatcima Ministarstva uprave Belvedere duguje ukupno 653 653 kune, dok primjerice tvrtka Nika Pulića, Pulić d.o.o. duguje oko 326 tisuća kuna.

Dugovanja su, naime podijeljena u nekoliko kategorija, a odnose se na dospjele i neplaćene dugove po osnovi poreza na dodanu vrijednost, poreza na dobit, poreza na dohodak i prireza, doprinosa za obvezna osiguranja, posebnog poreza na naftne derivate, posebnog poreza na duhanske prerađevine, posebnog poreza na pivo, posebnog poreza na kavu, posebnog poreza na bezalkoholna pića, poreza na promet nekretnina te po osnovi carina.

Na popisu su se našle pravne osobe kojima je ukupani iznos duga veći od 300 tisuća kuna. No, objavljeni su i popisi građana koji su državi dužni iznos veći od 15 tisuća kuna, a tu su i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost, a čiji je ukupan dug veći od 100 tisuća kuna.

Popis pravnih osoba dužnika pogledajte ovdje, a popis građana dužnika ovdje. Potražite i popis dužnika fizičkih osoba koje obavljaju djelatnost ovdje.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana