DuList IN

Pročitajte koje to zanimljive radionice vodi Gjino Šutić

Gjino Šutić

U sklopu ‘Touch me festivala: Vrijeme je!’ ili ‘Znanost i umjetnost u temporalnom ekvilibriju’, koji će se održati u Zagrebu do 7. prosinca, naš sugrađanin Gjino Šutić održat će dvije radionice: ‘Tko je ubio svinju?’ i i ‘Obrnuta forenzika / Kako se riješiti trupla?’.

Intrigantne forenzičke radionice koje će se održati u sklopu Touch Me Festivala uputit će sudionike na glavne faktore istrage ubojstva te kako analizirati mjesto zločina. Korištenjem profesionalnih kao i “uradi sam” alata polaznici će preuzeti ulogu istražitelja ekipe za očevid i učiti kako prikupiti dokaze; analizirati krv, kosu i dlaku, vlakna, otiske prstiju, pa čak i DNK – kako bi otkrili krivca za ubojstvo.

Radionica ‘ Tko je ubio svinju?’ namijenjena mladima od 12 do 18 godina i Obrnuta forenzika // Kako se riješiti trupla? za odrasle povezane su instalacijom Trenutak smrti postavljenoj na Touch Me izložbi u Galeriji Klovićevi dvori. Kao nastavak spomenutog projekta, radionica istražuje složeni psihološki odnos prema smrti, strah od nepoznatoga i nepostojanja. Kombinira praktični i eksperimentalni pristup, učenje i zabavu kako bi se demistificirala znanost.

Tko je ubio svinju? jednodnevna je forenzička radionica namijenjena mladima od 12 do 18 godina. Prikupljajući i analizirajući dokaze te ispitujući osumnjičene mladi istražitelji će pokušati razrješiti slučaj, zabaviti se i možda u sebi prepoznati buduće forenzičare i znanstvenike.

Obrnuta forenzika // Kako se riješiti trupla? radionca je namijenjena odraslima. Uz vježbanje forenzičkih tehnika sudionici eksperimentiraju s uništavanjem dokaza, kako bi vidjeli može li se počiniti ‘savršeni zločin’, naravno nakon što potpišu izjavu da neće tu teoriju prakticirati kod kuće.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist