Zanimljivosti

Pročitajte govor novog kneza Porporele!

Večeras je s biranjem novog-starog kneza Joza Mafijoza ponovo stigla i još jedna Noć Porporele! U svom veselom duhu, Porporelaši su na današnji blagdan Gospe od Karmena otvorili 'najluđu' noć, a mi vam donosimo i govor kneza!

'Čeljadi Grada, puče dubrovački! Dobro nam došli na Noć Porporele! Prva je bila prije 30 godišta, 1983! Pauzirali smo samo ratnih 91 i 92. Fino se proveselite, zapjevate koju, popijte i pojedite što god. Kažu moji savjetnici; Kneže, kruha i igara narodu dajte, pa će narod šutit! I pljeskat ovim na vlasti. Vazda je tako bilo i bit će. Pa, neka vam noćas bude veselo i berićetno.

Kao što vidite, opet je Vijeće umnih Republike Porporele mene, Jozu Mafijoza izabralo za Kneza Republike. Pametno. Čestitam im na toj pameti. I hvala im na tom. Ima nas još, istina malo u Gradu, al neka nas, do zadnjeg Mohinkanca u ovom našem rezervatu.    

Kao vaš Knez sada ću vam održati mali govor, od po ure, a vi mučite i slušajte me pozorno, da nitko nije pisnuo, inače – ko prvi pisne, govno stisne!

Obećavam kako ću Republiku Porporelu i dalje vodit mudro i pametno, za puk i čeljad, a pomalo i za se, jer, najvažnije je ono znano – za se, na se i podase! Držat ću se savjeta mojih prethodnika; velikog i na žalost pokojnog nam Ćile, tanašnog Beša, ribara Čeja i Marka Engleza. A i dubrovačkih političara novijeg doba – U špag svoj! Jebeš narod moj!
 
Mi na Porporeli vazda smo bili napredni, pa smo prvi ušli u EU sa Knezom Mark Englezom! 4 godišta prije susjedne nam države Hrvatske. I prije njih shvatili što su EU integracije. Počekajte malo, vidit će i sami!  

Tako smo i lani, prvi shvatili gdje nam Grad ide. U PM rekli bi, al' mi na Porporeli spašavali smo što se spasit moglo. I tad sam obećao, ne u EU već na Balkan, to je naša budućnost.

Prije godinu dana izabrali su me prvi put za Kneza. I za dobrobit ovog Grada odlučili smo se na suradnju, ovi političari rekli bi koaliciju, sa dubrovačkim kvartom, Šipčinama. Za svog prvog ministra rasporedom fotelja izabrao sam znanog člana njihova kvarta – Bobinja! Bio je to naš Dubrovački dogovor. Il' sporazum, kako mu ono tepaju?
 
Ali, bilo je problema s njegovom izbornom bazom, pa mi se Bobinjo malo najedio i povukao nase u Šipčine. Dakle, propao je naš Dubrovački dogovor, trajao je ni godinu dana. Tako bi mogli pasat i ovi neki novi dogovori. I sporazumi. Evo im savjet; najteže je namirit sve fotelje! Vazda fali koja. Za nekog od onih koji je digo ruku za sporazum. I eto ti kazina. Dubrovnik je dobio me po Dubravi na Srđu, a kad je posijeku i posade travu za golf, mogli bi ga zvat Travnik. Nek im bude. Poporela ostaje! Živila Porporela!

Nama sada slijedi kazin, zabava puka Grada! Zaboravite na probleme, kredite, kruzere i gužve, pijte i pjevate, jedite i slavite što nas još ima! Veselo u godini pred nama kad ću vam dragi moj puče ja bit vlast, ja, Knez Jozo Mafijozo!'
 
 
 
 

Pročitajte još

STANKA IZMEĐU TRENINGA Jugaši ‘pune baterije’ na Karaci

Dulist

Mladoženja uz pratnju gajdi nosio prsten izabranici svoga srca

Dulist

VIDEO Kineskinje poludile za visokim Dubrovčanima

Dulist