Aktualno

Pročitajte 3 od 4 revizorska mišljenja o “Ombli”

Građanska inicijativa "Spasimo Omblu i njezine stanovnike" poslala je meidjima i javnosti tri od četiri revizorska stručna mišljenja o projektu HE Ombla,

a koje je naručilo Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja dok mu je na čelu bila Mirela Holy.

– Prosljeđujemo mišljenja onako kako smo ih i mi zaprimili (jedno nije potpuno, a odnosi se na revizora Kuhtu). Važno je napomenuti, a kako vam je već poznato da su bila angažirana četiri revizora, no sadašnje je MZOIP (na čelu sa gosp. Mihajlom Zmajlovićem) prema zahtjevima Zelene akcije, Gonga i dr. Iva Lučića dostavilo 3 stručna mišljenja, tako da nedostaje još jedno koje bi se trebalo objaviti radi javnosti.

Naime, navodi se kako je taj četvrti neovisni revizor tražio da bude anoniman. Mišljenja smo kako bi se prema pravu na informaciju cijela javnost trebala upoznati i s tim mišljenjem koje se ne bi smjelo kriti radi anonimnosti – ističu iz ove Građanske inicijative.

Napominju kako je to četvrto mišljenje bilo protiv izgradnje HE Ombla, a koje nije objavljeno.
– S obzirom da se radi o katastrofalnom i eksperimentalnom projektu sva četiri mišljenja bi trebala biti javno objavljena, te ćemo zatražiti od Vlade i MZOIP da sva 4 mišljenja neovisnih revizora objavi putem medija i na svojoj službenoj internetskoj stranici kako bi svi građani ostvarila svoje pravo na pristup informacijama – zaključuju iz Građanske inicijative 'Spasimo Omblu i njene stanovnike'.

Pročitajte još

Mimohod sjećanja na Stradunu uz 25. obljetnicu srebreničkog genocida

Dulist

Dubrovački ekonomisti odgovaraju hoće li s uvođenjem eura rasti životni troškovi i padati plaće

Iva Dedo

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija