Natrag
18.2.2019 16:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pročitajte 3 od 4 revizorska mišljenja o “Ombli”

8.8.2012 @ 13:06 Andrea Falkoni Račić Aktualno
1;1

Podijelite:

Građanska inicijativa "Spasimo Omblu i njezine stanovnike" poslala je meidjima i javnosti tri od četiri revizorska stručna mišljenja o projektu HE Ombla,

a koje je naručilo Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja dok mu je na čelu bila Mirela Holy.

– Prosljeđujemo mišljenja onako kako smo ih i mi zaprimili (jedno nije potpuno, a odnosi se na revizora Kuhtu). Važno je napomenuti, a kako vam je već poznato da su bila angažirana četiri revizora, no sadašnje je MZOIP (na čelu sa gosp. Mihajlom Zmajlovićem) prema zahtjevima Zelene akcije, Gonga i dr. Iva Lučića dostavilo 3 stručna mišljenja, tako da nedostaje još jedno koje bi se trebalo objaviti radi javnosti.

Naime, navodi se kako je taj četvrti neovisni revizor tražio da bude anoniman. Mišljenja smo kako bi se prema pravu na informaciju cijela javnost trebala upoznati i s tim mišljenjem koje se ne bi smjelo kriti radi anonimnosti – ističu iz ove Građanske inicijative.

Napominju kako je to četvrto mišljenje bilo protiv izgradnje HE Ombla, a koje nije objavljeno.
– S obzirom da se radi o katastrofalnom i eksperimentalnom projektu sva četiri mišljenja bi trebala biti javno objavljena, te ćemo zatražiti od Vlade i MZOIP da sva 4 mišljenja neovisnih revizora objavi putem medija i na svojoj službenoj internetskoj stranici kako bi svi građani ostvarila svoje pravo na pristup informacijama – zaključuju iz Građanske inicijative 'Spasimo Omblu i njene stanovnike'.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana