Grad

Pročistač za vodu novcem građana ili iz EU fondova?

Pročistač za vodu novcem građana ili iz EU fondova?

Tko će i kako plaćati pročistač za vodu pitanje je vrijedno 50 milijuna kuna nakon prošle sjednice Gradskog vijeća.

Naime, zbog navodnog izostanka suglasnosti Hrvatskih voda, kao i nepostojanja lokacijske dozvole za ovaj projekt, dio gradskih vijećnika izrazio je sumnju u mogućnost financiranja ovog 50 (sa kamatama 63) milijuna kuna teškog projekta iz fondova EU. Uprava Vodovoda na čelu s bivšim direktorom Perom Miškovićem, te sadašnjim predsjednikom Uprave Valentinom Dujmovićem odlučno demantiraju kako će izgradnja pročistača poći na teret građana. S njima se čini se slaže i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Luko Vuletić.

– Postoji nešto što se zove faziranje projekta, na isti način će se financirati radovi u Zračnoj luci Dubrovnik. Kad se dobije izvođač radova onda će se projekt eventualno fazirati. Nema prostora sumnji da će se to financirati iz EU fondova – rekao je Vuletić koji je na mjesto pomoćnika ministra pošao nakon aktivne uloge u pripremanju projekta izgradnje Zračne luke Dubrovnik novcima EU.
– Postoji mogućnost da se stvar oduži zbog žalbi, ali ni to ne dovodi u sumnju financiranje iz fondova EU – rekao je Vuletić.

Bivši direktor Vodovoda, a sadašnji član uprave te tvrtke Pero Mišković tvrdnje izrečene za govornicom Velike vijećnice o tome ‘kako se ovaj projekt neće moći financirati iz strukturnih fonodova jer EU ne poznaje retroaktivno financiranje’, odbacuje i kaže kako je projekt dobio načelnu suglasnost konzultanskog JASPERS tima.

 

Cijeli tekst potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist