Grad

‘Pročistač za vodu najkasnije za dvije godine’

Jedna od tema današnje pressice u Gradu Dubrovniku bio je i pročistač za vodu. Novinare je zanimalo kada će građani Dubrovnika konačno dobiti pitku vodu, bez obzira na padaline, bile one rekordne ili ne.

– Strojarski fakultet iz Zagreba napravio je idejno rješenje pročistača i sada imamo njihovo mišljenje. Predviđena lokacija je sadašnja pumpna stanica jer je to najprihvatljivije rješenje po svim stavkama. Mi smo krenuli u pripreme za raspisivanje natječaja. Ide jedan natječaj i za izgradnju i za glavni projekt, unutra mora biti i tehnologija i sami projekt. Mi očekujemo u narednoj godini početak radova, sredstva imamo samostalno, ali prijavljen je projekt za EU fondove, a vrijednost pročistača kreće se oko 50 milijuna kuna – odgovorio je Vlahušić te dodao kako je ova analiza prepolovila troškove.

– Pročistač će biti spreman za kišnu sezonu 2015. ili 2016. godine, ali to ne ovisi o financijama, nego o procedurama dobivanja natječajne dokumentacije – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

DUBROVAČKE TELEFONSKE GOVORNICE Digneš slušalicu, a s druge strane nema ‘tuu tuu’

Mia Njavro Banić

SJEĆANJE NA ĐELA Ugledni glazbenici zapjevali antologijsku pjesmu velikog maestra

Dulist

BRAVO! Dubrovački klasičari drugi na listi najboljih na maturi iz hrvatskog jezika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija