Natrag
20.2.2019 12:39

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Pročistač za vodu najkasnije za dvije godine’

4.9.2014 @ 16:38 Nikša Miletić Grad

Podijelite:

Jedna od tema današnje pressice u Gradu Dubrovniku bio je i pročistač za vodu. Novinare je zanimalo kada će građani Dubrovnika konačno dobiti pitku vodu, bez obzira na padaline, bile one rekordne ili ne.

– Strojarski fakultet iz Zagreba napravio je idejno rješenje pročistača i sada imamo njihovo mišljenje. Predviđena lokacija je sadašnja pumpna stanica jer je to najprihvatljivije rješenje po svim stavkama. Mi smo krenuli u pripreme za raspisivanje natječaja. Ide jedan natječaj i za izgradnju i za glavni projekt, unutra mora biti i tehnologija i sami projekt. Mi očekujemo u narednoj godini početak radova, sredstva imamo samostalno, ali prijavljen je projekt za EU fondove, a vrijednost pročistača kreće se oko 50 milijuna kuna – odgovorio je Vlahušić te dodao kako je ova analiza prepolovila troškove.

– Pročistač će biti spreman za kišnu sezonu 2015. ili 2016. godine, ali to ne ovisi o financijama, nego o procedurama dobivanja natječajne dokumentacije – rekao je Vlahušić.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana