Grad

‘Pročistač za vodu najkasnije za dvije godine’

Jedna od tema današnje pressice u Gradu Dubrovniku bio je i pročistač za vodu. Novinare je zanimalo kada će građani Dubrovnika konačno dobiti pitku vodu, bez obzira na padaline, bile one rekordne ili ne.

– Strojarski fakultet iz Zagreba napravio je idejno rješenje pročistača i sada imamo njihovo mišljenje. Predviđena lokacija je sadašnja pumpna stanica jer je to najprihvatljivije rješenje po svim stavkama. Mi smo krenuli u pripreme za raspisivanje natječaja. Ide jedan natječaj i za izgradnju i za glavni projekt, unutra mora biti i tehnologija i sami projekt. Mi očekujemo u narednoj godini početak radova, sredstva imamo samostalno, ali prijavljen je projekt za EU fondove, a vrijednost pročistača kreće se oko 50 milijuna kuna – odgovorio je Vlahušić te dodao kako je ova analiza prepolovila troškove.

– Pročistač će biti spreman za kišnu sezonu 2015. ili 2016. godine, ali to ne ovisi o financijama, nego o procedurama dobivanja natječajne dokumentacije – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ S PREDSTAVNICIMA SUEZA Ovo je sljedeća faza na pročistaču u Komolcu

Dulist

IZMEĐU DOLACA Završena obnova sportskog terena u Mokošici

Dulist

NOVI PLOVIDBENI RED Zadnji brod s Lokruma u 17 sati

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija