Zanimljivosti

Pročelniče Periću, treba li Vam kalendar?

Pročelniče Periću, treba li Vam kalendar?

Upravni odjel za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika i Turistička zajednica grada Dubrovnika i ovu godinu pred početak glavne turističke sezone organiziraju Festival vina i gastronomije.

Kako se navodi u pozivu pročelnika Milana Perića gradskim i županijskim ugostiteljima i hotelijerima, edukativna i za sve sudionike besplatna manifestacija održat će se u hotelu Lacroma u četvrtak i petak, 7. i 8. ožujka 2013. godine.
 
Sve s ciljem, kako stoji u pozivu, ‘osvježenja znanja i inovacija u hotelijerstvu i ugostiteljstvu’, ali i ‘zadovoljstva gostiju i stjecanja što većeg profita’.
 
I sve bi to bilo zaista sjajno i pohvalno, da se u organizaciji ovog događaja nije potkrao jedan mali, a zapravo velik problem.
 
Naime, termin Festivala vina i gastronomije poklapa se s terminom održavanja najveće svjetske turističke manifestacije ITB u Berlinu, koji se ove godine održava od 6. do 10. ožujka.
 
Stoga će mnogi ugostitelji i hotelijeri koji su dobili pozive biti prisiljeni odbiti sudjelovanje na ovom gradskom događaju, na programu kojeg su se trebala naći razna teoretska predavanja, vježbe i radionice te degustacije hrane, vina i maslinovog ulja.
 
Pročelnik Perić idući put će ipak morati malo provjeriti kalendar. Ipak je njegov resor turizam pa bi i u podne i u ponoć trebao znati kad se održava najveći svjetski turistički događaj.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist