Grad

PROBLEMI S KANALIZACIJOM Nakon Legazovog upozorenja, Vodovod izašao na teren

Radnici dubrovačkog Vodovoda su rano jutros, javlja Igor Legaz, izašli na teren, kako bi pokušali ustanoviti mjesto oštećenja u uvali Sumartin.

Podsjetimo, Legaz je jučer direktoru Vodovoda i medijima uputio dopis u kojem je tražio ‘iscrpno i suvislo objašnjenje zbog čega desetak metara od kanalizacijske pumpe “Adriatic”, fekalne tekućine istječu direktno u akvatorij Sumartina?’

Vodovodu je dao rok od 24 sata za početak radova na sanaciji, o čemu više pročitajte ovdje.

Tako su jutros u 7.30 djelatnici ove dubrovačke komunalne tvrtke odmah upućeni do pumpne stanice Adriatic’. Kako navodi Legaz, oštećenje postoji, jer fekalna tekućina istječe u more na mjestu, koje je na priloženim fotografijama označeno crvenim kružićem.

-Po mom mišljenju, napukao je kolektorski bazen u pumpnoj stanici ili (što je vjerojatnije) pukla je cijev, odnosno ‘popustio’ je spoj dvije cijevi pa fekalna tekućina istječe u šupljine betoniranog nasipa kupališta Adriatic. More je, višedesetljetnim djelovanjem, ‘podrovalo’ zid od nasipa i prodire u šupljine ispod betonske ploče, te ‘izvlači’ fekalnu tekućinu ‘vanka’, a to se (jasno) izrazitije ‘čuje’ po plimi, nego kad je oseka. Budući da je, u postavljenim roku,  ispunjen uvjet jer su radnici ‘prionuli’ na posao kako bi se oštećenje otklonilo,Udruga (za sad) neće kazneno prijaviti direktora Vodovoda Dubrovnik, ali očekuje da Vodovod uputi medijima javnu obavijest, kako bi svi znali o kakvom je oštećenju riječ, kako se planira oštećenje sanirati, kada će započeti radovi na sanaciji, koliko se predviđa da bi radovi mogli potrajati, itd. Danas je 14. rujan, do kraja ljeta ima još 9 dana, a do kraja kupališne sezone ima još barem 48 dana (druga polovina rujna, cijeli listopad i prvi tjedan studenog), a kupališta Adriatic i Vis su ‘puna’ u listopadu (najboljem mjesecu za kupanje) – zaključio je u priopćenju Legaz.

Jednako tako, Udruga “Divlja liga vaterpolo” moli Zavod za javno zdravstvo da se na mjestu označenom crvenim kružićem na priloženim fotografijama (između plaža Adriatic i Vis) obavi uzrokovanje mora “po plimi” te da jave ishod mikrobiološke analize uzorka.

Pročitajte još

‘BILA JE JEDNA OD NAJZAPUŠTENIJIH’ Uređena Ulica kardinala Stepinaca

Dulist

PREVENCIJA ZBOG KORONAVIRUSA Zatvorena blagajna Čistoće, glomazni otpad iznesite ispred kuće

Dulist

Produljeno radno vrijeme Libertasovog šaltera na Pilama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija