Grad

PROBLEM GLASNA GLAZBA Gradonačelnik na sastanku sa stanarima Bunićeve poljane

PROBLEM GLASNA GLAZBA Gradonačelnik na sastanku sa stanarima Bunićeve poljane
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas predstavnike građana koji žive na području Bunićeve poljane s kojima je razgovarao o trenutnoj situaciji na Poljani vezanoj uz rad ugostiteljskih objekata.

Stanari Bunićeve poljane gradonačelniku su iznijeli probleme koje tijekom turističke sezone svakodnevno imaju s glasnom glazbom koja se iz ugostiteljskim objekata emitira, često i izvan vremena propisanog gradskom odlukom, a što se posebno odnosi na ‘Troubadour Hard Jazz Cafe’.

Gradonačelnik Franković je kazao kako je emitiranje odnosno izvođenje glazbe na javnim površinama moguće u periodu od 18 do 23.30 sati te je iznio stav kako će svi oni objekti koji se ne pridržavaju navedenih uvjeta biti sankcionirani, a kao najveću kaznu naveo je oduzimanje korištenja javne površine na razdoblje jedne godine. Jednako će se postupiti i s vlasnicima onih objekata koji s emitiranjem glazbe na javnoj površini prestaju u 23.30 sati, ali nastavljaju u unutarnjim prostorima i to sa zvučnim kutijama okrenutim prema javnom prostoru.

Gradonačelnik Franković ponovio je kako odvijanje gospodarskih aktivnosti unutar povijesne jezgre ne smije biti nauštrb razine kvalitete života građana, a upravo postizanju optimalne ravnoteže između turizma i svakodnevnog života u budućem razdoblju posvetit će znatnu pažnju.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist