Natrag
17.7.2018 15:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

PROBLEM GLASNA GLAZBA Gradonačelnik na sastanku sa stanarima Bunićeve poljane

28.8.2017 @ 16:24 Dulist Grad

Podijelite:
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas predstavnike građana koji žive na području Bunićeve poljane s kojima je razgovarao o trenutnoj situaciji na Poljani vezanoj uz rad ugostiteljskih objekata.

Stanari Bunićeve poljane gradonačelniku su iznijeli probleme koje tijekom turističke sezone svakodnevno imaju s glasnom glazbom koja se iz ugostiteljskim objekata emitira, često i izvan vremena propisanog gradskom odlukom, a što se posebno odnosi na ‘Troubadour Hard Jazz Cafe’.

Gradonačelnik Franković je kazao kako je emitiranje odnosno izvođenje glazbe na javnim površinama moguće u periodu od 18 do 23.30 sati te je iznio stav kako će svi oni objekti koji se ne pridržavaju navedenih uvjeta biti sankcionirani, a kao najveću kaznu naveo je oduzimanje korištenja javne površine na razdoblje jedne godine. Jednako će se postupiti i s vlasnicima onih objekata koji s emitiranjem glazbe na javnoj površini prestaju u 23.30 sati, ali nastavljaju u unutarnjim prostorima i to sa zvučnim kutijama okrenutim prema javnom prostoru.

Gradonačelnik Franković ponovio je kako odvijanje gospodarskih aktivnosti unutar povijesne jezgre ne smije biti nauštrb razine kvalitete života građana, a upravo postizanju optimalne ravnoteže između turizma i svakodnevnog života u budućem razdoblju posvetit će znatnu pažnju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana