Sport

PRIZNANJE ZLATNIMA ‘Dražen Petrović’ Ivani, Josipi, Bruni i Izabeli te Merčepovim juniorima

PRIZNANJE ZLATNIMA 'Dražen Petrović' Ivani, Josipi, Bruni i Izabeli te Merčepovim juniorima

Veloluškim sestrama blizankama Ivani i Josipi Jurković, u sastavu juniorskog veslačkog četverca sa Brunom Milinović te Izabelom Krakić, te Dubrovčaninu Jacobu Merčepu, u sastavu hrvatske vaterpolske U18 reprezentacije, dodijeljena je danas u Muzejsko-memorijalnom centru ‘Dražen Petrović’ Nagrada ‘Dražen Petrović’, godišnja nagrada najuspješnijim mladim hrvatskim sportašima, ekipama i posadama.

Sestre Jurković nagrađene su u kategoriji najboljeg para, štafete ili posade i to kao članice ženskog juniorskog veslačkog četverca, zajedno s Brunom Milinović te Izabelom Krakić, koje su svjetske i europske juniorske prvakinje. Nagradu im je uručio zlatni olimpijac Goran Šprem.

Dubrovčanin Jacob Merčep priznanje je dobio u kategoriji najuspješnije muške ekipe, kao član vaterpolske reprezentacije U18, koja je na Svjetskom prvenstvu u Podgorici osvojila zlato. Nagradu je mladim vaterpolistima uručio zlatni olimpijac Dubravko Šimenc.

Podsjetimo, Nagrada koja se dodjeljuje od 2007. godine, pisana je povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčani iznos i prikladni dar. Dosad su je od sportaša s juga Hrvatske osvajali tenisačica Ana Konjuh i vaterpolisti Juga Marko Macan, Loren Fatović te Antun Goreta (2013. godine), judašica JK Dubrovnika Ivana Šutalo (2014.), judašica JK Župa dubrovačka Iva Oberan (2015. i 2016.) te judašica JK Dubrovnik 1966. Anđela Violić (2016.).

Foto: HOO

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist