Natrag
22.3.2019 13:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Priznanja s radošću prihvaćamo”

2.2.2012 @ 19:35 Andrea Falkoni Račić Aktualno
7;7

Podijelite:

Najsvečaniji dio današnje sjednice Gradskog vijeća bila je dodjela nagrada ovogodišnjim laureatima.

Rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Mateo te nedavno preminuli dr. sc Adam Benović dobitnici su Nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo.

Dodijeljeno je i šest godišnji nagrada. Prof. dr. sc. Ivica Martinović dobitnik je Nagrade Dubrovnika za izniman doprinos u promicanju znanosti. Za izniman doprinos u odgoju i obrazovanju nagradu je dobio mr. Jozo Serdarević, dok je za izniman doprinos povijesnim istraživanjima Nagradu Dubrovnika dobio dr. sc. Nikola Tolj.

Godišnju nagradu dobilo je i Društvo dubrovačkih trombunjera za izniman doprinos u očuvanju višestoljetne tradicije, dok je za nagrađena i Radio postaja Dubrovnik za uspješno promicanje Dubrovnika. Zbog očuvanja i popularizacije klapske pjesme nagrađena je i mješovita klapa Mareta.

U ime nagrađenih nazočnima se obratio rektor Milković.
– Zahvaljujem u ime svih nas ovdje nagrađenih na priznanjima koja ste nam uručili i koja s radošću prihvaćamo. Svjesni smo da ima i drugih, koji su, vjerujem, zaslužili ovakve i slične nagrade, ali i da se neće naljutiti kako smo to ovaj put mi dobili. Njima neka bude poticaj, a nama neka bude obveza da se ne umislimo da nema i boljih od nas. Hvala svima onima koji su nas predložili, hvala Odboru koji je to prepoznao, hvala našim najboljim, najbližim i najodanijim suradnicima.

Hvala našim obiteljima koje su nas bodrile i podržavale onda kad nismo mi baš bili ljubazni. I tu ću stati. Svi ovi ljudi ovdje koji su dobili nagradu to doživljavaju na svoj način. Zato ne bi bilo lijepo da se ja u ime njih koristim ovom prilikom reći svoje dojmove pa da to pripišemo njima. Zato veselimo se danu Dubrovnika. Nek nam živi sveti Vlaho – rekao je Mateo Milković.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana