Natrag
23.6.2018 15:56

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Privremena rješenja nisu potrebna!”

9.7.2012 @ 17:07 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Iz udruge Pelješki most uputili su demantij u vezi izjava o rješenjima povezivanja krajnjeg juga Hrvatske s maticom zemljom. Demantij prenosimo u cijelosti.

"Nikad nismo izjavili da su lokalni čelnici izabrali najgore rješenje već smatramo da je Vlada ta koja je podmetnula najlošije varijante, privremene i stalne, povezivanja dva dijela Hrvatske.
 
Privremena rješenja nisu potrebna ukoliko je rok za uspostavljanje Schengenskog režima na granicama do 2015. što je, prema izjavama stručnjaka, dovoljan rok za završetak Pelješkog mosta.
 
Ponovno naglašavamo da je Pelješki most jedino ispravno rješenje i njegova gradnja mora započeti odmah. Svaki dan je nepovratno izgubljeno vrijeme za žitelje čitave Županije.
 
S obzirom da povezivanje Hrvatske postaje problem i EU, traženje izvora financiranja izgradnje mosta i uspostavljanje granica Schengena treba usmjeriti prema Europi.
 
S tom svrhom danas je Udruga Pelješki most poslala Peticiju s 7300 potpisa predsjednicima Europskog vijeća Hermanu Van Rompuy, Europske komisije José Manuelu Barrosu i Europskog parlamenta Martinu Schulzu." – stoji u priopćenju kojeg u ime udruge potpisuju dr. sc. Vinicije Lupis, dr. sc. Mirna Batistić i prof. dr. sc. Nenad Jasprica.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana