Aktualno

Privedeno više osoba zbog tragedije u HE Dubrovnik

Privedeno više osoba zbog tragedije u HE Dubrovnik

Privedeno je više osoba zbog tragedije u hidroelektrani Dubrovnik u Platu.

Uhićeno je pet osoba u Zagrebu, jedna u Splitu te dvije u Dubrovniku. Kako također neslužbeno doznajemo, PU dubrovačko-neretvanska krenula je u finalizaciju višemjesečne istrage.Sve su osobe privedene u svojstvu osumnjičenika.

Nakon policijske obrade i nakon što osobe budu ispitane predat će se pritvorskom nadzorniku u PU dubrovačko-neretvanskoj, donosi Index.

Tri izgubljena života

10. siječnja 2019. ostat će zapamćen po tragediji koja je potresla Dubrovnik i okolicu. U ranim jutarnjim satima tog četvrtka buknuo je požar u Hidroelektrani u Platu. Sve žurne službe izašle su na teren, no nitko nije slutio razmjere tragedije. Četverodnevna opsežna potraga završila je u nedjelju nakon što je u cijevi Hidrolektrane Dubrovnik u Platu pronađeno tijelo trećeg radnika. U tragediji u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu živote su izgubili Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić početkom veljače potvrdio je kako inspektorat rada utvrdio propuste u Hidroelektrani u Platu. ‘Nakon očevida i inspekcije utvrđeni su određeni propusti u segmentu zaštite na radu’, rekao je tada.

Nedugo nakon toga, u javnost je procurila informacija kako su, prema preliminarnom izvješću inspekcije rada, uzrok nezaustavljivog požara ploče poliestera ugrađene u strop strojarnice. Riječ je o lakozapaljivom materijalu kojeg je ugradila splitska tvrtka Sperga inženjering, čini se, netom prije tragedije.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist