Grad

Privatnici ‘pregazili’ Libertas, izgubljena većina đačkih linija

Izgubili smo đake, informacija je koja je prošli tjedan odjeknula kao ‘bomba’ hodnicima Remize nakon što su otvorene ponude za ‘Nabavu usluge prijevoza učenika osnovnih škola na području Dubrovačko neretvanske županije za razdoblje 24 mjeseca’.
Riječ je o đačkim linijama, koje su, tvrde nam upućeni, šlag na torti za svakog prijevoznika jer se financiraju izravno iz proračuna, a gubitak ovih linija predstavlja naravno i financijski udar na Libertas.

Potučen do nogu
Pravni odnos kojim se utvrđuju prijevoznici na tim linija sklopljen je prvi put 2010. godine u formi tzv. ‘Okvirnog sporazuma’ na sedam godina koji se produljivao za svaku školsku godinu. No izmjenama zakona takav aranžman više nije moguć, pa se ova javna nabava vršila na rok od dvije godine, a vrijedi od 1. siječnja 2017. godine.
Od mogućih 20-ak osnovnih škola koje su bile predmet nabave, na takvom nadmetanju koje je zaključeno 06. rujna otvaranjem ponuda, Uprava Libertasa na čelu s direktorom Đurom Deranjom uspjela je izgubiti čak pet od osam đačkih linija koje je javni gradski prijevoznik držao posljednjih sedam godina.

Koje sve linije je Libertas uspio izgubiti  i koje iznose su nudili za to pročitajte samo u tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

NUNCIJATA Usvajanjem UPU-a uklanja se posljednja prepreka za dodjelu zemljišta braniteljima

Dulist

U ČETVRTAK I PETAK Javne rasprave o prijedlozima UPU-a za Nuncijatu, Orašac i Sv. Jakov

Dulist

Grad nabavlja udžbenike i radne materijale za osnovnoškolce

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija