DuList IN

PRIRUČNIK O ODGOJU Predstavljanje knjige ugledne zagrebačke psihologinje

Prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander održat će u Dubrovniku u utorak, 16. travnja 2019. godine u 19.00 sati u Dvorani Ivana Pavla II promociju knjige Znanost i umjetnost odgoja, Praktični priručnik o suvremenom odgoju za roditelje i odgajatelje, kojoj je glavna urednica i autorica uz još 32 stručnjaka.

Posrijedi su liječnici i psihoterapeuti koji rade ili su u nekom periodu radili u Poliklinici za zaštitu djece i mladih grada Zagreba i/ili na Hrabrom telefonu. Uz prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander o knjizi će govoriti mr. sc. Josip Lopižić, klinički psiholog; predsjednik Hrvatskog psihološkog društva; don Hrvoje Katušić, predstojnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije; Silva Capurso, doktorandica ERFa iz područja poremećaja u ponašanju djece; savjetnica Terapijskih vještina za rad s djecom, novinarka i dugogodišnja urednica emisije Zdravi bili HRTa i Dora Vicelić, učenica 5a razreda OŠ Ivana Gundulić.

‘Znanost i umjetnost odgoja’ je knjiga o odgoju djece koja je nastala na temelju dugogodišnjeg rada s djecom prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander i njenih suradnika iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Hrabrog Telefona. Tekstove potpisuje 32 autora – stručnjaka u području psihologije, psihijatrije, socijalne pedagogije, logopedije, socijalnog rada, neuropedijatrije i fizijatrije. Sedamsto dvadeset (720) stranica knjige obiluje dječjim crtežima, pismima i porukama djece odraslima.

Knjiga sadržajno prati roditeljstvo od same odluke na roditeljstvo do kraja adolescencije kroz 45 tema grupiranih u 11 cjelina: Temelji roditeljstva, Razvojne teme, Briga o malom djetetu, Odgojne teme, Dijete u vrtiću i školi, Emocionalni svijet djece, Dijete u odnosu s drugima, Svakodnevni život, Naša obitelj se mijenja, Teškoće na putu odrastanja i Kutak za mene. Svi tekstovi donose suvremene znanstvene i stručne spoznaje te konkretne savjete i primjere iz prakse, uz popis korištene literature u kojoj čitatelji – roditelji, odgojitelji i stručnjaci koji rade s djecom, mogu nastaviti istraživati temu.

‘Ova knjiga je posvećena roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, skrbnicima i svima drugima koji sudjeluju u najljepšem, ali i vrlo odgovornom životnom izazovu – odgajanju djece. Briga o djeci donos mnogo veselja, ljubavi i ispunjenosti. U isto vrijeme može donijeti prepreke, teškoće i nedoumice. Nekad se čini da se očekuje da će se roditelji i druge osobe uključene u skrb o djetetu prirodno snaći u svojim ulogama. Nekad sami od sebe očekujemo da budemo savršeni roditelji i odgojitelji, a to, dakako, nije moguće ostvariti. Ni za djecu ne bi bilo dobro da imaju savršene skrbnike koji svojim ponašanjem mogu poručiti da nikada nije u redu pogriješiti i uz koje bi se djeca mogla osjećati manje vrijednima i bez prilike za doživljavanje punog spektra svojih emocija. Dakle, ne postoji savršen roditelj. Ono što možemo i trebamo je truditi se biti dovoljno dobri roditelj, skrbnici, učitelji i odgajatelji. Knjiga koju držite u rukama može vam biti dobar vodič i prijatelj na tom putovanju’, napisala je u uvodu glavna urednica knjige prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.

Pročitajte još

Petak uz Novi val ’80. u One Suite Hotelu

Dulist

‘ZLATNE SUZE’ Novi spot dubrovačkog tenora

Dulist

ŠPICA PONEDJELJKOM Koga je sve sunce izmamilo na Stradun?

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija